Artikel top billede

Her er syv frække rygter om den nye iPad

IPad 3, iPad 2S eller iPad 2 HD? Vi ved ikke, hvad den næste iPad kommer til at hedde. Men her er de mest troværdige rygter.

Som regel går der cirka et år mellem, at Apple lancerer nye produkter, og den 2. marts er det præcis ét år siden, at Apple løftede sløret for iPad 2.

Derfor ser tiden for introduktionen af den næste iPad ud til at nærme sig hastigt, og ifølge den amerikanske blog AllThingsD forventes den at blive præsenteret i den første uge i af marts. 

Det vides endnu ikke, hvad navnet på den kommende iPad bliver. Bliver det en iPad 3, en iPad 2S eller måske en iPad HD? 

Buddene er mange, og rundt omkring på nettets gadget-sider popper mere eller mindre troværdige rygter op som paddehatte på en våd græsplæne.

Men vi har sorteret i rygterne, og på de næste sider kan du se syv af de iPad-rygter, som vi her på PC World Business Center anser for at være mest sandsynlige.

Hvor mange af rygterne, der ender med at blive til virkeligheden, må tiden vise. Da vi lavede en tilsvarende artikel op til lanceringen af iPhone 4S, må vi erkende, at der var enkelte missere.

Den bliver både skarpere og hurtigere

1. Det hedeste rygte: Den får retina-skærm 
Skærmen på den nuværende iPad har en opløsning på 1024 x 768 pixels, men ifølge rygterne vil den næste iPad have en opløsning, der er betydeligt højere. 

Dette rygte har kørt i mere end et år. Allerede op til lanceringen af iPad2 var der forlydender om, at den ville have en skærm med høj opløsning i stil med den såkaldte retina-skærm, der sidder i iPhone 4 og iPhone 4S. 

Det ansete erhvervsmedie Bloomberg har tidligere rapporteret, at de første udgaver af den næste iPad allerede er under produktion hos Apples kinesiske leverandør, Foxconn.

Og ifølge Bloombergs kilder vil den næste iPad netop være udstyret med en retina-skærm, der har en pixel-tæthed, som er højere, end den du finder på en full-hd fladskærm. 

Der er blevet gættet på, at Apple vil fordoble opløsningen i iPad'en, så den vil nå op på 1536 x 2048. En teori der er blevet bestyrket, efter at Apple-bloggen 9to5-Mac har fundet grafik i den nyeste version af iBooks, der netop er forberedt til denne opløsning.

Rygtet om den bedre skærm bliver desuden understøttet af den amerikanske avis New York Times, der har talt med en anonym Apple-medarbejder, som har set skærmen blive testet internt hos Apple. Over for avisen betegner Appe-medarbejderen skærmen som "truly amazing"

2. Lynhurtig processor
Den såkaldt A5-processor, der sidder i den nuværende iPad 2, er omtrent dobbelt så hurtig som den processor, der sad i den første iPad.

Derfor er det også forventeligt, at processoren i den næste iPad bliver betydeligt hurtigere end den nuværende.

En formodning der bakkes op af både Bloomberg og bloggen Boy Genius Report.  

Den næste generation af Apples processor vil få navnet A6 og modelnummeret "S5L8945X", skriver Boy Genius Report. Oplysningerne fremgår af en række skærmbilleder, som angiveligt stammer fra en af bloggens kilder, der hævder at have haft adgang til en prototype af den kommende iPad.

Ifølge oplysningerne er der tale om en quad-core-processor med fire kerner. Den nuværende dual-core-processor har - som navnet antyder - kun to kerner, og derfor vil den kommende A6-processor gøre den næste iPad hurtigere end både iPhone 4S og iPad 2. 

3. Dobbelt så kraftigt batteri

Ifølge et rygte, der første gang blev bragt i det taiwanesiske branchemedie for levandører af computerdele Digitimes, vil batterikapaciteten på den næste iPad blive mere end fordoblet. 

Den nuværende kapacitet er på 6500 milliampere-timer, mens den kommende iPad, hvis vi skal tro Digitimes, vil få en kapacitet på 14000 milliampere. 

Dette rygte er i flere medier blevet fortolket derhen, at den næste iPad vil have dobbelt så lang batteritid. Det er dog nok mere sandsynligt, at det større batteri er nødvendigt, fordi en mere kraftfuld processor samt en mere kraftfuld skærm vil være betydeligt mere strømkrævende.

Men vi kan da håbe på, at der også kan klemmes nogle ekstra timers batteritid ud af den næste iPad.

Den bliver tykkere, får mindre stik og bedre kamera

4. Den bliver tykkere

Apple har gennem årene konsekvent arbejdet på at gøre sine produkter tyndere. Men den næste iPad kan blive en undtagelse.

Jeremy Horwitz der er chefredaktør på Apple-siden iLounge hævder, at han har set, hvad der formodentligt er den næste iPad.

Den er på overfladen næsten umuligt at skelne den fra en iPad 2, skriver han, men oplyser, at den dog adskiller sig fra iPad 2 ved at være en anelse tykkere. Der er dog blot tale om én enkelt milimeter. 

Hvorfor Apple skulle vælge at gøre iPad er tykkere er uvist, men det skyldes formodentligt, at det har været nødvendigt for enten at få plads til en bedre skærm eller et større batteri.

5. Den får en ny dock connector

Den japanske Mac-side Macotakara har bragt et billede af, hvad der angiveligt er en ny dock connector. 

Dock connectoren er det stik, der sidder i bunden af iPad'en og bruges, når den skal lades op eller tilsluttes en computer.

Macotakara citerer "asiatiske kilder" for, at dock connectoren i den næste iPad bliver mindre, men alligevel vil have samme antal "pins" og samme strømstyrke. På trods af dette er der dog en risiko for, at diverse Apple-tilbehør ikke længere vil passe til den kommende iPad. 

6. Du kan bruge Skype og Facetime i HD

Den nye iPhone 4S har fået et front-kamera i hd-kvalitet, og den næste iPad kan meget vel blive udstyret med et tilsvarende kamera. 

Det er den førnævnte Mac-side iLounge, der også mener at vide, at den kommende iPad får et front-kamera, der er identisk med det i iPhone 4S.

7. iPad får Siri

Med iPhone 4S introducerede Apple den personlige assistent Siri. Den lystrer dine stemmekommandoer, og du kan bruge den til alt lige fra at booke kalenderaftaler til at sende e-mails.

Indtil videre virker Siri udelukkende med iPhone 4S, men det ville være logisk, hvis den kommende iPad også vil være udstyret med Siri. Apple-bloggen 9to5Mac har da også fundet henvisninger i koden i iPad'ens styresystem, der peger på, at visse af Siris funktioner vil virke på en kommende iPad.

Læs også:

Test: Kan det lade sig gøre at arbejde på en iPad? 

Mogens Lykketoft: Derfor er jeg helt vild med min iPad

Her er verdens mest magtfulde iPad-fans
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere