Artikel top billede

Microsoft kommer med gratis flysimulator

Den legendariske Flight Simulator fra Microsoft genopstår den 29. februar - og denne gang er spillet gratis.

Microsoft fortæller nu at efterfølgeren til den klassiske Flight Simulator kommer den 29. februar. Der er tale om en af verdens ældste spilserier. Det nye Microsoft Flight bliver lanceret med en free-to-play model, hvor basisudgaven af spillet er gratis. I den gratis startpakke kan man flyve rundt over den største ø i Hawaii - Big Island - med et Icon A5 sportsfly. Hvis man ønsker at flyve i et større område eller prøve andre fly, skal man betale for det.

Samtidig med den gratis version af spillet kommer en "Hawaiian Adventure Pack" til 1.600 Microsoft-point (omkring 150 kroner), som indeholder alle de resterende Hawaii-øer. Her er der også et nyt fly (RV-6A) og flere missioner.

For yderligere 1.200 Microsoft-point kan man købe sig til transportflyet Maule M-7-260C. Her kan man så øve sig i at transportere passagerer og fragt og prøve svære landinger. Det historiske North American P-51 fly kan købes for yderligere 620 point.

Det ser ud til at Microsoft har skruet ned for realismen i sit nye spil og i stedet valgt at fokusere på at skabe en sjov spiloplevelse - også for dem, der ikke har prøvet de gamle Flight Simulator-spil. Foruden et detaljeret cockpit kan man også vælge at skifte til et eksternt kamera og styre flyet rundt med mus og tastatur.

Hardwarekravene er også meget begrænsede - en Windows XP computer med 2 GHz dual-core processor og DirectX 9 grafik skulle være nok, men anbefalingen er 6 GB RAM og 3 GHz CPU.

Alle udviklere blev fyret

Den første Flight Simulator fik luft under vingerne helt tilbage i 1982 og siden har millioner af hobbypiloter brugt dage og nætter med Microsofts ultrarealistiske flysimulation. Den sidste version, MS Flight Simulator X, udkom i 2006.
 
Men i 2009 blev hele udviklingsholdet bag spilserien afskediget hos datterselskabet Aces Studio i Washington.
 
Det ramte også de mange udviklere og firmaer, som sælger tredjeparts-udvidelser til Flight Simulator - der var opstået en hel industri i kølvandet på Microsofts populære spil.

Med sin beslutning om at satse på free-to-play ligger Microsoft helt i tidens trend. Mange onlinespil er skiftet til en lignende model i det seneste år. LEGO forsøgte også at redde sin online-verden LEGO Universe ved at gøre dele af spillet gratis i sommeren sidste år, men det fungerede ikke og den danske koncern måtte lukke sin store online-satsning.

For at free-to-play kan fungere kræves et meget stort antal spillere - typisk er det kun 2-3 pct., der betaler for at købe genstande inde i spillet. Resten nøjes med det gratis indhold. Mange Facebook-spil bruger denne model, og Microsoft har selv testet mulighederne med Age of Empires.

Det nye spil er tæt koblet sammen med online-tjenesten Games for Windows, hvor spillerne kan kæmpe om den bedste placering på online-ranglister og hente virtuelle trofæer. Det er også her, man kan købe udvidelserne til spillet. Der kommer ikke en hyldeversion af Microsoft Flight.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere