Artikel top billede

Planlæg dit liv med denne lækre og hippe app

Wunderkit er et lækkert og enkelt samarbejdsværktøj. Se her, om det også kan skabe mere orden i din arbejdsdag.

Wunderkit er et helt nyt og lækkert samarbejdsværktøj, der er importeret direkte fra det hippe Berlin.

Her hører den unge iværksætter-virksomhed 6Wunderkinder hjemme.

De seks berlinske vidunderbørn har tidligere haft succes med det gratis huskeliste-program Wunderlist, og nu forsøger virksomheden således at udbygge succesen med Wunderkit.

En app der skal gøre det lettere at organisere alt det arbejde, som du udfører i samarbejde med andre.

Wunderlist var, hvis vi skal tro berliner-iværksætterne, blot en gratis smagsprøve, mens Wunderkit er den egentlige hovedret.

Ligner Wunderlist

Mange af os, der tidligere har brugt Wunderlist, har derfor også haft høje forventninger til app'ens nye storebror

Her på redaktionen har vi haft adgang til programmet i et par uger, og hvis du ligesom os kender Wunderlist, vil du hurtigt føle dig fortrolig med Wunderkits univers.

I Wunderkit er alle dine projekter og arbejdsopgaver organiseret i workspaces, der er en slags arbejdsmapper.

Alle workspaces er symboliseret ved et ikon i menuen i venstre side af skærmen. Og du kan eksempelvis oprette et workspace til dit lokale fodboldhold eller til et projekt i forbindelse med dit arbejde eller studie.

Uddeleger arbejdsopgaver med Wunderkit

I hvert workspace kan de forskellige deltagere i projektet skrive status-opdateringer, hvor de oplyser, hvad de i øjeblikket sidder og arbejder med. Ligesom de også kan oprette notater, skrive to-do-lister og uddelegere arbejdsopgaver.

Wunderit har dog desværre også sine begræsninger. Eksempelvis kan du ikke dele filer. Her må du stadigvæk buge Dropbox eller lignende tjenester, når du i forbindelse med projektet skal udveksle dokumenter og andre filer.

Det nye Google Wave?

Selv om det er svært at fælde en dom over Wunderkit på så tidligt et tidspunkt, har denne skribent lidt svært ved at se præcis, hvordan han kan indpasse Wunderkit i sin arbejdsdag.

Ikke mindst fordi mange projekter tager direkte udgangspunkt i tekstdokumenter og andre filer, der ikke kan lagres direkte i et Wunderkit workspace.

Se Wunderkits lækre iPhone-app

Der er dog næppe nogen tvivl om, at mange af de projekter, som mange af os arbejder på i hverdagen, vil blive mere effektive, hvis kommunikationen og planlægningen blev flyttet fra e-mail-korrespondancen og over på en tjeneste som Wunderkit. 

Men spørgsmålet er, om det lader sig gøre i praksis?

Vil folk huske at vende tilbage og følge med i udviklingen af projektet på Wunderkit?

På den måde er det oplagt at drage en parallel til Googles nu hedengange Wave-projekt, der måske også var en god idé i teorien, men hvor det i praksis var svært at vænne folk til at bruge det som kommunikationsform. 

Inviter dine venner

Wunderkit-konceptet indebærer desuden en social netværks-del, hvor du kan invitere dine venner, se hvem der allerede bruger Wunderkit og følge andre brugere. Næsten som du kender det fra Twitter. 

Men det kan være svært at se, hvad vi som brugere af Wunderkit skal bruge hele denne sociale netværks-del til.

Det er nok først og fremmest et redskab for udviklerne af Wunderkit, der kan håbe på, at folk bruger den sociale del til at invitere deres venner, og på den måde får brugertallet til at skyde i vejret. 

Ønsker du selv at prøve kræfter med Wunderkit, kan du logge ind på Wunderkit.com. Men Wunderkit findes også som en super-lækker app til iPhone.

Formodentlig vil der også komme en app til Android-telefoner og iPad, som det er tilfældet med Wunderlist.

Læs også:

Fantastiske digitale huskelister gør dig mere effektiv


13 tips: Sådan holder du din arbejdsuge nede på 37 timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere