Artikel top billede

Generationsskifte skal sikre fremtiden for Futura

Gennemsnitsalderen skal ned hos østjysk IBM-forhandler, der endnu en gang leverer et pænt overskud. Derfor er firmaet i gang med at lægge virksomheden over på yngre hænder.

"Jeg er jo plus 60. Men jeg er også den sidste, der er det. De andre er jo årsunger i forhold til mig.," erkender direktør Ib Hertzum fra Futura Data med lune og indikerer, at det ikke er noget, han er belastet af.

Men som direktør for Futura Data har han taget konsekvensen af sin alder.

"Vi har kunder, der har handlet med os i 20 år. De skal også være sikre på, at virksomheden fortsætter fremover. Derfor har vi sat i gang i et generationsskifte, så der kan komme yngre kræfter til," siger Ib Hertzum.

Han er derfor ved at køre en yngre partner i stilling som ny ejer og direktør. En overgang, der skal være gennemført om to til tre år.

"I øjeblikket er vi to personer med hver et ejerskab på 50 procent. Men om tre år er der kun en ejer. Så kan vi gamle gå hjem og holde fri," siger Ib Hertzum.

Det er en pæn og stabil forretning baseret på IBMs gamle AS/400-Platform, der i dag officielt hedder Power 7-platformen. Futura Data leverer ERP-systemer til primært grossist-sektoren, som Ib Hertzum udtrykker det. Og det har i regnskabet givet et overskud på 483.000 kroner før skat - små 100.000 kroner færre end året før.

"Niveauet er egentlig forholdsvist ens. Og det bliver det også i 2012. Når det svinger lidt, så hænger det sammen med igangværende arbejder. Vi har en filosofi om, at vi først tager ting ind i regnskabet, når vi er sikre på, at det kører ude hos kunden," siger Ib Hertzum.

Han forklarer, at når Futura Datas forretning er så forholdsvis stabil, så hænger det sammen med det tætte samarbejde med kunderne.

"Vi er en slags it-afdelinger for dem. Og vi oplever egentlig at det justerer sig meget godt sådan, at når nogen har det lidt sværere, så er der andre, som investerer. Størstedelen af vores omsætning er ikke baseret på licenssalg, men på salg af konsulent-timer," siger han.

Ib Hertzum frygter ikke det stærke fokus på Power 7-platformen (AS/400), selv om det ikke er en platform, der har så megen opmærksomhed.

"Det er en stabil platform. Og vores kunder er sådan set ligeglade med, hvad der er i boksen. Bare det kører," konstaterer han.

Futura Data A/S

(dkk)20112010
Bruttofortjeneste3.679.6423.200.827
Resultat før skat482.799588.157
Resultat efter skat362.589441.682




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere