Artikel top billede

Denne usb-nøgle virker med din iPad og smartphone

Her er en usb med et hemmeligt trick. Se her hvordan du slutter den til din iPad.

Hvor usb-nøglen for få år siden var et uundværligt værktøj i dagligdagen, er den langsomt ved at blive overflødig.

Det skyldes især, at flere og flere af de enheder, som vi bruger i vores dagligdag og vores arbejdsliv, ikke længere har en usb-port.
Det gælder for vores smartphones. Men også for Apples usb-løse iPad, der ifølge en ny undersøgelse fra IDG Connect har opnået så stor popularitet i erhvervslivet, at næsten hver fjerde af de adspurgte i undersøgelsen har droppet deres bærbare computer til fordel for en iPad.

Trådløs usb-nøgle

Nu er der dog kommet en usb-nøgle, som du også kan bruge med din iPad og smartphone.
Den hedder Airstash, og umiddelbart virker den som alle andre usb-nøgler. Du sætter den ind i usb-porten på din computer og fylder den op med de filer, som du skal bruge. 

Men den har et hemmeligt trick: Airstash har nemlig indbygget Wi-Fi, hvilket gør det muligt at overføre filer og streame video-klip direkte fra usb-nøglen til andre enheder.

Eksempelvis en iPad, iPhone eller en tablet eller smartphone med Android.

Til iPhone, iPads og iPods findes der en særlig app, som du skal bruge for at få trådløst adgang til filerne, mens du på smartphones, tablets og computere med andre styresystemer skal overføre filerne ved at logge ind på en særlig side via din webbrowser.

Ifølge producenten, Wearable, er det dog ikke kun muligt at afvikle filer fra enheden. Du kan også bruge din iPad eller iPhone til at gemme filer på din Airstash.

Til Android-brugerne kan vi oplyse, at der ifølge Wearable også skulle være en Android-app på vej.

Syv timers batteri

Airstash har et indbygget batteri, der ifølge specifikationerne kan holde i op til syv timer, og batteriet kan oplades ved at sætte enheden i din computers usb-port.

Vi har desværre ikke kunnet finde Airstash i en dansk netbutik, men den nyeste udgave af Airstash (Airstash A02) koster 149 dollar (cirka 830 kroner) i en 8 gb-version hos Amazon.com, og ønsker du en 16 gb-udgave, må du af med 179 dollar (cirka 1000 kroner).

Hukommelsen i Airstash stammer dog fra et sd-kort, så hvis 8 gb er for lidt til dig, kan du selv udvide den med et større kort.

Læs også:

Derfor skal du skrotte din usb-port  


Sådan udvider du hukommelsen på din iPad og iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere