Artikel top billede

Lørdagsmøde kan afgøre Telenors fremtid i Indien

I morgen deltager Indiens statsminister i et møde, der kan få betydning for Telenors fremtid i Indien. Telenor kan tabe 15 milliarder norske kroner på Indien-eventyret, hvis selskabet trækker sig ud.

Telenors Indien-indtog har udviklet sig til et sandt mareridt, efter at Indiens Højesteret for nylig inddrog 122 tele-licenser. Heraf sad Telenor på 21 via sin indiske joint venture-partner Uninor.

Indiens Højesteret besluttede i samme ombæring, at licenserne skal bortauktioneres.

Det er netop reglerne for, hvordan auktionen skal foregå, der skal diskuteres på mødet i morgen, hvor den indiske statsminister også deltager.

Udformningen af reglerne kan få afgørende betydning for Telenors skæbne i landet.

»Det værste er en åben auktion, hvor de etablerede leverandører deltager. Her vil priserne hurtigt blive presset op, og det vil gøre det meget svært for nye aktører som Telenor,« forklarede Telenors koncernchef Jon Baksaas ifølge Dagens Næringsliv.

Telenor har allerede nedskrevet 4,2 milliarder norske kroner på sine indiske aktiviteter efter den indiske Højesterets beslutning og har i alt bogført tab på 12,5 milliarder norske kroner på Indien-eventyret.

»Vi får et tab på omkring 15 milliarder (norske kroner red.) totalt, hvis vi går ud af Indien nu,« udtalte Telenors finansdirektør Richard Aa til Dagens Næringsliv for nogle dage siden.

Sagen om de nu annulerede licenser trækker tråde tilbage til en større indisk korruptionsskandale fra 2008, der resulterede i fyringen af den indiske teleminister Andimuthi Raja i 2010.

Mens han sad på posten, blev der uddelt telelicenser til forældede prismodeller, hvilket vakte mistanke om korruption. Telenors joint venture-partner Uninor (tidligere Unitech) havde købt licenserne, inden de to parter indledte et samarbejde i 2008.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.