Artikel top billede

Nets nakker teleselskaber: Først med DSB og Movia på Mobilpenge

Offentlig transport i hele hovedstadsområdet kan betales med bankernes nye betalingssystem. Taberne er teleselskaberne.

Første kunde er i hus for bankernes betalingssystem Mobilpenge. Systemet, hvor man via en mobiltelefon koblet til sin netbank kan betale op til 1500 kroner dagligt, kan nu bruges til at købe billetter til al offentlig transport i hovedstadsområdet.

Nets, der står for Mobilpenge, har nemlig fået en aftale med DSB, DSB S-tog, Movia, Metroselskabet og Trafikstyrelsen. Formidleren af den nye betalingssløsning er Unwire.

For de rejsende bliver det ikke umiddelbart nogen revolution, da man længe har kunnet købe biletter i hovedstadsområdet med sin mobiltelefon. Alligevel er nyheden af afgørende betydning for udviklingen på betalingsmarkedet.

Det nye system trækker nemlig betalings-transaktionen ud af teleselskabernes hænder og lægger dem over i bankernes.

Teleselskaberne har tidligere lanceret deres egen NFC-baserede mobile betalingsløsning, den Digitale Tegnebog. Men uden en kobling til Dankortet er systemet kun egnet til begrænsede nicheområder.

Ifølge Nets står andre forretninger og service-leverandører på spring til at tage imod betalinger med Mobilpenge i den kommende tid.

I forhold til den sms-betaling, som DSB hidtil har tilbudt, har Mobilpenge en række fordele. Da pengene trækkes fra brugerens privatkonto, kan vedkommende betale med sin firmatelefon, og forældre kan udstyre deres børns mobiler med en betalings-mulighed.

"Pengene bliver trukket direkte fra kontoen og ikke via telefonregningen, som det er tilfældet med overtakserede SMS'er," hedder det næsten helt uden skadefryd i Nets pressemeddelelse.

Læs mere om bankernes mobilpenge her og teleselskabernes digitale tegnebog her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.