Artikel top billede

Skype-stifterens firma lover gratis bredbånd

FreedomPop lover gratis mobil bredbånd til hele USA. Nu har firmaet løst et af sine største problemer.

Skype-stifteren Niklas Zennström har gennem sit investeringsfirma Atomico skudt penge i det nystartede FreedomPop, der lover gratis telefoni, sms og 4G-bredbånd, som ComON kunne fortælle i december. Det lyder for godt til at være sandt, men nu er FreedomPop kommet et stort skridt tættere på realisere sine planer.

FreedomPop havde planer om at bruge 4G-nettet hos det amerikanske selskab LightSquared, men dette net er ikke klar endnu - og LightSquared har problemer med at få de nødvendige tilladelser, fordi der er interferens med GPS-signaler.

Nu har FreedomPop fundet en ny partner, den amerikanske teleoperatør Clearwire. I modsætning til LightSquared er den nye partner Clearwire allerede aktiv og har et eksisterende og fungerende mobilnet.

FreedomPop betaler et beløb i ukendt størrelse til Clearwire for at bruge nettet.

Det ser ud til at selskabet skal tjene ved at tilbyde forskellige premium-tjenester. Basistjenesten er gratis og kan bruges af alle i USA. Men brugeren skal betale et engangsbeløb for en USB-stick, router eller andet apparat, der bruges til at koble sig på nettet.

Selskabet forventer at 10-15 procent af brugerne vil betale for at få premium-adgang - her er der formentlig tale om en højere hastighed.

Clearwire dækker dog ikke hele USA med sit net, så FreedomPop har stadig brug for at finde flere partnere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.