Artikel top billede

Danske pædofile fanget i Anonymous-aktion

Anonymous leger politibetjente. Er det ok eller strafbart?

Anonymous har sat sig for at udstille danske pædofile. To personer er allerede blevet sat i gabestok på nettet. Den ene af dem har mistet sig job på grund af offentliggørelsen, skriver Berlingske.

Helt konkret har danskere hacktivister, der hævder at have tilknytning til Anonymous, lagt lokkemad på nettet i form af profiler med mindreårige piger på Arto og Facebook.
I alle tilfælde har ældre mænd vist interesse for pigerne, og en kvinde på 18-20 år har så indledt dialog med dem, optaget video eller fået personerne til at sende billeder.
Det endelige "bevismateriale" er klippet sammen og lagt ud på nettet.

Problematisk

Anonymous mener altså, at have afsløret pædofile, men det er ingen af de pågældende dømt for. De pågældende personer har udvist interesse i at tale med mindreårige piger - men ikke gjort noget ulovligt.

Vicepolitiinspektør Johnny Lundberg, leder af NITEC opfordrer Anonymous til at droppe deres selvjustits.

"Der er mange tilfælde af krænkelser mod børn på nettet, og vi efterforsker et stort antal sager hvert år. Der er selvfølgelig flere derude end dem, vi efterforsker, men det betyder ikke, at man selv skal lege politi og hænge folk ud på nettet," siger han.

Han vil ikke kommentere, om politiet nu jagter de selvbestaltede politibetjente.

LÆS OGSÅ: Anonymous vil lukke nettet

En strafferetsekspert siger til Berlingske, at Anonymous' handlinger sandsynligvis er ulovlige. Men skulle de ikke være ulovlige, så er det på kanten af det uetiske.

"De nedkalder en straf over et andet menneske, som potentielt kan vare resten af dette menneskes liv. Oven i købet uden at vedkommende er blevet dømt," siger medlem af Det Etiske Råd, Thomas Ploug til Berlingske.

Den mand, der nu er blevet bortvist fra sit job på et fritidshjem, var faktisk kendt af politiet. Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter NITEC blev tippet om hans gøren og laden på nettet kort før, Anonymous havde lagt deres dokumentation ud på nettet.

Og det vil de sandsynligvis gøre igen:

En person med dæknavnet "Locutuz" siger til Berlingske: "De burde have forventet os, og de kan forvente, at det her bliver ved med at ske".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere