Artikel top billede

Big Brother-afstemning blev spoleret af "hacker"

URL-hacking skabte mistanke om aftalt spil.

Allerede før afstemningen var slut, kunne man se resultatet, da seerne forleden skulle stemme om hjemsendelse af en deltager i reality-fjernsynsprogrammet Big Brother.

Selskabet bag programmet, SBS Kanal 5, oplyser nu, at programmets hjemmeside blev "hacket", og at dette var årsagen til, at seerne, før afstemningen var færdig, kunne se en afskedsvideo med den 29-årige reality-deltager og mor Stine Solgaard.

Informationschef i SBS Kanal 5 Jesper Jürgensen fortæller til ComON, at man af tidshensyn forproducerer afskedsvideoer med alle de tre deltagere, der kan risikerer at blive stemt hjem fra Big Brother programmet, så man er klar til at sætte den rigtige video på, straks afstemningsresultatet foreligger. Selve afstemningen, hvor seerne pr. sms stemmer på den reality-deltager, de mener skal forlade programmet, var der ikke noget i vejen med, fortæller han.

"Men nogen havde skaffet sig adgang til den ikke-offentliggjorte hjemmeside, hvor det forproducerede materiale lå, og havde så lagt videoen med Stine ud på Facebook," fortæller informationsschefen.

Vedkommende havde altså gættet sig til en webdadresse, der skulle have været hemmeligholdt?

"Ja, sådan mener jeg, det er foregået. Hackeren har så kun lagt afskedsvideoen for Stine ud", siger informationschefen.

Overfor TV2 fortæller Jesper Jürgensen, at SBS Kanal 5 nu vil "stramme sikkerheden", så man ikke så nemt kan "hacke" sig til endnu ikke offentliggjort materiale.

Offentliggørelsen af den 29-åriges afsked med reality-programmet før tid skabte spekulation om, hvorvidt sms-afstemningen om deltagernes fortsatte medvirken er et fupnupper, og at Big Brother-bagmændene i virkeligheden selv afgør, hvem der skal sendes hjem.

Men SBS Kanal 5 har slet ikke noget at gøre med afstemningen at gøre. Den håndteres af det eksterne selskab, Responsfabrikken, forklarer Jesper Jürgensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere