Artikel top billede

Topdirektører: Sådan holder vi styr på vores tid

Se hvordan Microsofts direktør, Steve Ballmer, og tre andre topchefer undgår at bruge for meget tid på ligegyldige møder.

Et minut kan ikke bruges to gange. Derfor er det nødvendigt, at du anvender din tid rigtigt, hvis du vil have succes.

Det kan nogle af verdens førende topchefer tale med om.

I interviews med den amerikanske avis Wall Street Journal fortæller Microsoft-chefen Steve Ballmer og tre andre topchefer om, hvordan de udnytter deres tid bedst muligt.

Og det kan være nødvendigt med hård planlægning, hvis tiden ikke skal bruges på ufrugtbare møder.

For ifølge Wall Street Journal viser en ny undersøgelse, der er udarbejdet af forskere fra de verdensberømte universiteter Harvard Business School og London School of Economics, at folk i chef-stillinger bruger op mod en tredjedel af deres tid på møder.

Holder møder i 18 timer

I undersøgelsen blev 65 udvalgte direktørers tidsforbrug kortlagt, og kortlægningen viste, at ud af en arbejdsuge på 55 timer brugte de 18 timer på at sidde i møder.

Herudover brugte de omkring fem timer på forretningsmiddage og tre timer på at tale i telefon.

En stor del af den resterende tid blev brugt på rejseaktivitet og personlig træning. Korterevarende aktiviteter som hurtige telefonopkald og lignende blev dog ikke registreret i undersøgelsen.

Læs på de følgende sider, hvordan de fire amerikanske topchefer holder styr på deres tidsforbrug.

Microsoft-chef fører budget med sin tid

1. Microsoft-chef holder styr på tiden i regneark

Steve Ballmer fortæller, at hans hemmelighed er gemt i et regneark. 

"Jeg er meget stolt over, hvordan jeg holder styr på min tid. Jeg har et regneark, som jeg har navngivet 'My Time For The Year' og det fungerer som et budget for min tid," siger Ballmer til Wall Street Journal. 

Microsoft-direktørens regneark holder blandt andet styr på, hvor mange timer om året han skal bruge i Seattle, hvor Microsofts hovedkvarter ligger, og hvor mange dage han må være bortrejst i løbet af et år.

Eksempelvis har han af hensyn til familien budgetteret med, at han maksimalt må have 85-90 overnatninger uden for byen hvert år. 

Steve Ballmer bruger desuden regnearket til at allokere den tid, som han bruger på alt fra mødeaktivitet til fritid.

Dukker der aktiviteter op, der overskrider Steve Ballmers budget, bliver det straks opdaget af hans sekretærer, der får ham til at tage stilling til, om han ønsker at overskride sit tids-budget eller ej.

Steve Ballmer overtog i 2000 posten som administrerende direktør, da Microsofts stifter, Bill Gates, valgte at træde et skridt tilbage og blive formand for selskabet.

2. Reklamedirektør: Du skal kun bruge tid på det sjove
Det er tilsyneladende ikke nogen stor videnskab at bruge sin tid rigtigt. 

Spørger du Kevin Roberts, der er administrerende direktør for det verdensomspændende reklamebureau Saatchi & Saatchi, er opskriften klokkeklar. 

"Hemmeligheden er, at du aldrig skal gå på kompromis og bruge tid på ting, som du ikke bryder dig om. Folk tænker måske, at det er en luksus, som jeg kan tillade mig, fordi jeg er direktør. Men nej, jeg har gjort sådan, lige siden jeg var omkring syv år gammel," siger han til Wall Street Journal. 

Kevin Roberts er 62 år gammel og har været administrerende direktør for Saatchi & Saatchi siden 1997 og har desuden skrevet adskillige bøger om ledelse og markedsføring.

Linkedin-direktør: Find tid til eftertanke

3. LinkedIn-chef: Find tiden til at tænke
I et presset program bliver der alt for sjældent tid til eftertænksomhed.

Og ønsker vi derfor at udnytte vores tid bedst muligt, er det afgørende, at vi ikke bare bevidstløst kaster os over det næste punkt på todo-listen, mener Jeff Weiner, der er administrerende direktør hos LinkedIn.

"Du bliver let fanget i det daglige flow, hvor den ene udfordring efter den anden kommer bragende mod dig. Men det er vigtigt, at du ikke kun reagerer, men også har tid til eftertanke," siger han til Wall Street Journal. 

Han understreger, at det ikke kun handler om at finde tid til at tænke de store tanker, men også blot om at få tid til at prioritere og overveje, hvilke opgaver som det er vigtigt at bruge tid på, og hvad der er mindre vigtigt. 

Jeff Weiner blev i 2009 ansat som administrerende direktør for LinkedIn, hvor han stod i spidsen for LinkedIns børsintroduktion i foråret 2011. Han kom til LinkedIn fra en chef-stilling hos Yahoo.

4. Finansdirektør: Sæt tid af til kunderne
I stedet for at bruge al din tid på at diskutere interne problemstillinger bør du også afsætte en god procentdel af din tid til at holde fokus på kunder og samarbejdspartnere, mener Kenneth Chenault, der er administrerende direktør for finansvirksomheden American Express. 

"Det sikrer, at hele organisationen har et fokus, der peger ud af virksomheden - og ikke indad," siger han til Wall Street Journal.

Derudover laver han hvert år en liste med målsætninger, der skal opfyldes i løbet af det kommende år, ligesom han hele tiden har en liste over en opgaver som han arbejder målrettet på at løse. På listen står den en opgave, der er afgørende for virksomheden på kort sigt, en der er afgørende på mellemlangt sigt og en opgave der er afgørende på den lange bane. 

Læs også:
 
Idea Flight til iPad gør dine møder mere effektive 

Farvel til Steve Jobs - her er hvad du kan lære af ham
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere