Artikel top billede

Google-dræber opslugt af Google

Google har købt patenterne i den døde søgetjeneste Cuil.com.

Selv om tjenesten Cuil.com aldrig nåede at blive den store konkurrent til Google, som firmaets grundlæggere ellers varslede, så viser Google alligevel interesse for den nu afdøde søgemaskine.

Den ambitiøse søgemaskine Cuil.com gik i glemmebogen i efteråret, men Google har nu overtaget flere uafklarede patentansøgninger fra konkursboet.

Ifølge en blogger drejer det sig om syv pending patents

Patenter knytter sig primært til den visuelle fremvisningen af søgeresultater. Cuils kendetegn var en to-delt kolonne med søgeresultater.

Et af patenterne går på at lave en fanebladsopdeling af resultater, hvis et ord har flere betydninger.

Det hører med til historien, at flere af Cuils ansatte og grundlæggere havde en fortid hos Google, og at grundlæggeren Anna Patterson nu er kravlet tilbage til Google.

Cuil tiltrak store summer til sit eventyr, blandt andet fra den gigantiske varehuskæde Walmart, og forsøgte at adskille sig fra Google ved ikke at gemme brugernes historik. 

Med Cuils farvel er det småt med nye udfordrere til Googles dominans. To alternativer, DuckDuckGo og Blekko, oplever dog en del interesse i øjeblikket, hvor Googles dominerende position vækker bekymring hos flere brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere