Test: Fræk Prada-mobil kører sort/hvid Android

Med P940 Prada har LG skabt en Android-mobil, der skiller sig ud fra mængden. Sort/hvide farver dominerer ikoner og skærm, men er det lækkert eksklusivt eller direkte tåbeligt? Få vores dom her.

Test: Fræk Prada-mobil kører sort/hvid Android

Anmeldelse: LG P940 Prada er mere end en mobil. Den er et fashion-statement.

Mobilen bærer naturligvis Prada-logo på både front og bagside, så du har god mulighed for at vise omverdenen, at du er modebevidst. Selv når du handler i Netto.

Bagsiden er i øvrigt i tynd plast ligesom eksempelvis Samsung Galaxy S II.

Men som en detalje er bagsiden udstyret med Saffiano-mønster, der kendetegner Pradas produkter, og på afstand kunne bagsiden godt se ud til at være af ægte læder.

Det er ikke første gang, LG har produceret en Prada-mobil. Faktisk er dette tredje model, som modefirmaet og mobilproducenten er gået sammen om at skabe.

Det er alligevel en smule overraskende, for LG præsenterede verdens første dual core mobil for et år siden og udråbte sig selv i den sammenhæng til teknologisk frontløber.

Tiden med Prada og bling-bling telefoner var forbi.

Men man har jo et standpunkt, til man tager et nyt.

Sort/hvid hjemmeskærm

P940 Prada kører Android, men i en forklædning som vi aldrig tidligere har set. Stilen er sort/hvid, og det er et modigt valg i en tid, hvor mobilskærme med flotte farver får megen omtale.

Den 4,3 tommer store skærm kan sagtens vise farver i eksempelvis browseren eller et fotogalleri, men grundlæggende er udtrykket på hjemmeskærmen sort/hvidt, og det gælder for ikoner, ur og vejrudsigt.

Det er dog muligt at indsætte et baggrundstapet med lidt farve, hvis du bliver deprimeret af det betongrå-udseende.

LG har i øvrigt været smart nok til at producere en god portion sort/hvide ikoner, som du kan bruge som genveje og erstatning på hjemmeskærmen for dine favorit-apps.

Dermed holder den stilen, selv om du gerne vil have din normalt grønne Endomondo-app centralt placeret.

Desværre har sort/hvid temaet en uheldig slagside. Det gør det meget svært at se, hvor lidt batterilevetid der er tilbage.
Telefonen vil naturligvis advare med en meddelelse, hvis du går under 15 procent, men visuelt fungerer batteriindikatoren ikke optimalt.

Desuden er skærmopløsningen på 480 gange 800 pixel meget lav i forhold til skærmstørrelsen på 4,3 tommer. Det betyder, at ikoner på skærmen er forholdsvis store.

Det sort/hvide udseende får dem dog ikke til at virke bombastiske.

Lidt for udfordrende tastatur

En anden ting, som bestemt ikke er perfekt på LG P940 Prada, er det virtuelle tastatur.

Uanset om mobilen holdes vertikalt eller horisontalt, er æ, ø og å placeret på hver sin linje, og ø'et er endda skubbet ned under b og m.

Det er naturligvis rart, at der er blevet plads til et keyboard med danske tegn, men den noget alternative placering er en udfordring. 

Det værste er sådan set mellemrumstasten, der er meget lille og naturligvis ligger i bunden af skærmen.

Desværre er den placeret alt for tæt på hjem-tasten, som er ufattelig nem at ramme ved et uheld, når der skrives sms.

Det betyder, at du sendes væk fra beskeden og ud på hjemmeskærmen, og det er voldsomt irriterende. 

Det, som du har skrevet, bliver godt nok gemt som kladde, så det er ikke gået tabt. Men det er alligevel frustrerende, når det sker flere gange i løbet af en dag.

Her er virkelig plads til forbedring.

Ældre Android og ældre hardware

Mens mobilen forsøger at være lækker på ydersiden, er det alligevel det indre, som tæller. Her skuffer Prada-telefonen en smule, når den sammenlignes med de hotteste mobiler lige nu.  

Prada-modellen er udstyret med en 1 Ghz dual core processor, otte gigabyte hukommelse og Android 2.3. 

Det er ikke noget festfyrværkeri, men LG vil alligevel have over 4.000 kroner for telefonen.

Derfor kommer du virkelig til at betale for Prada-logoet i forhold til konkurrerende og billigere mobiler, der har nogenlunde samme eller bedre specifikationer som Motorola RAZR og Samsung Galaxy S II.

Hukommelsen på sølle otte gigabyte kan dog udvides, da telefonen har plads til micro-SD-kort.

Det er værre med Android 2.3, som egentlig fungerer udmærket, men som har en svag fotodel og andre mindre imponerende funktioner i forhold til den nye Android 4.0

Selv om Prada-mobilens otte megapixel kamera tager udmærkede billeder i godt lys, er det sløvt som bare pokker. I hvert fald hvis du har prøvet en mobil som Samsung Galaxy Nexus med Android 4.0, der skyder, lige så snart du trykker på skærmen. 

I stedet for at trykke på skærmen for at tage et billede kan du vælge at bruge den fotoknap, som er placeret i toppen af mobilen.

Det er ikke ligefrem særligt intuitivt, når mobilen holdes horisontalt, og selv om kameraet tager et foto med det samme, så glemmer telefonen ofte at fokusere. Suk. 

Samtidig må du undvære mange af de nyskabelser, som den nyeste udgave af Googles mobile styresystem byder på.

LG arbejder dog på en opdatering, så telefonen kan få Android i version 4.0, men det er ikke klart, hvornår det sker.

Smag og behag

Mode er ofte et spørgsmål om smag og behag.

Derfor har vi ladet adskillige test-personer give en umiddelbar bedømmelse af mobilens udseende, og resultatet har mildest talt været svingende.

Lige fra "Hold kæft, den er grim" til "Den er sgu meget lækker". 

Der var dog flest, som rystede på hovedet af telefonen. Med sin 4,3 tommer store skærm blev den dømt ude af mange af vores kvindelige testpersoner, som hellere ville have en mindre mode-mobil. 

Men LG skal dog have ros for at prøve noget nyt og dristigt med sin Prada-mobil.

Selv om den har svage punkter, fungerer den udmærket, og den prøver at tilfredsstille modeinteresserede kunder i stedet for nørder, der får fråde om munden, når de ser en to meter lang specifikationsliste. 

Det sort/hvide menusystem er elegant udført og giver telefonen sin helt egen stil.

Mobilen vil formentlig af mange blive betragtet som en form for mode-tilbehør på lige fod med en håndtaske (som den måske endda matcher), men over 4.000 kroner er alligevel en alt for høj pris for en trods alt ordinær telefon, der ikke har verdens bedste kamera og er udstyret med et bøvlet virtuelt tastatur.  

Hvis du ser bort fra Prada-logoet, der kan give en vis prestige, findes der mange konkurrerende mobiler, som giver dig langt mere telefon for pengene. 

Vi er klar med karakteren 3 ud 6 til LG P940 Prada.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.