Artikel top billede

Dansk startup vil samle alle dine kalendere

Dansk iværksætter samler kalender og beskeder i samme app.

Den danske iværksættervirksomhed CirCal har netop frigivet sin kalender-applikation til både iPhone og Android.

CirCal er en ny kalender til private, som giver mulighed for at samle din eksisterende kalender og arbejdskalender.

CirCal forsøger at adskille sig fra traditionelle kalender-programmer ved at samle kalender, planlægning og beskedfunktion i samme miljø.

Hvis man for eksempel skal planlægge en begivenhed, skal koordineringen med andre personer og påmindelsen om begivenheden ske samme sted. Altså ikke ved at sende emails frem og tilbage. 
Som i Google+ kan man opbygge forskellige små kalendere i cirkler. For eksempel en til arbejdet, en til familien, en til fodboldholdet og så videre. Og man kan hurtigt lade sin kæreste vide, hvis man har lavet en aftale med andre.

På den måde har man også mulighed for at mikrostyre, hvilke aftaler man vil dele med andre.

Fortsæt med Outlook og Gmail

CirCal kan også håndtere eksisterende kalendere som iCal, Outlook og Google Calendar, så man kan fortsætte med at bruge dem - og samle overblikket i CirCal.
En af tankerne bag CirCal er netop let at kunne håndtere og adskille den private og arbejdskalenderen.

"I modsætning til de sociale netværk, som vi er vant til og bruger i dag, fokuserer CirCal ikke på her-og-nu statusopdateringer, men i stedet på relevante sociale relationer, på fremtidige planer, og på at gøre det nemmere at mødes i den virkelige verden", siger Esben Damborg, direktør i CirCal.

Han har startet CirCal sammen med Vagn Nielsen. Tredje mand på holdet er Jon Schäffer, der også har været med i opstarten af den succesfulde dokument- og magasin-tjeneste Issuu.

Tjene penge senere

I fremtiden håber CirCal at kunne udvide funktionen, så man via kalenderen kan få inspiration til nye oplevelser baseret på sit sociale netværk eller profilerede personers anbefalinger i nærheden.

CirCal er gratis og bliver ved med at være det. Senere skal der eventuelt tjenes penge på at levere en pro-version til firmaer med flere værdiskabende funtioner. En anden måde at få kalenderen til at give afkast på er ved event-marketing. Når CirCal ved mere og mere sine brugers aktiviteter, vil de være i stand til at koble de oplysninger med firmaers aktiviteter eller events.

Det er kun nogle måneder siden, at en anden lovende dansk kalendertjeneste måtte lukke på grund af manglende investeringskapital på trods af mange potentielle kunder.

CirCal har selv modtaget seedkapital fra Northzone Ventures. Det samme firma der oprindeligt investerede i Spotify.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.