Artikel top billede

Microsoft vil lokke C5-forhandlere over på NAV

Viden og løsninger fra C5-kanalen kan sælges i udlandet, hvis forhandlerne vil gå over til Dynamics NAV, siger Microsoft.

Samtidig med, at Microsoft klart melder ud, at ERP-systemet Dynamics NAV skal målrettes SMB-kunderne, inviterer producenten nu forhandlere af Microsofts traditionelle SMB-produkt C5 til også at gå over til at sælge og udvikle NAV-løsninger.

Microsoft har fornylig revideret sin salgsstrategi, så producenten nu markedsfører NAV længere nede i markedet til kunder, der har helt ned til fem brugere pr. NAV-installation. De seneste par måneder har Microsoft oven i købet bakket op med en salgskampagne, hvor NAV-licenser i nogle udgaver sælges billigere end den tilsvarende licens for C5.

Det åbner ifølge produktchef Tine Plambech Pedersen for, at de forhandlere, som hidtil har solgt og udviklet løsninger til C5, kan kaste sig over udvikling af NAV-løsninger.

"En del C5-forhandlere laver i dag branche-løsninger eller plug-ins til særlige funktionaliteter, som de godt kunne tænke sig at introducere udenfor Danmark. Derfor er der nu nogle C5-partnere, der igen kigger på NAV, efter at salgsstrategien for NAV er blevet revideret. Men der bygges jo også større løsninger i C5, og det kan man fortsat gøre," siger Tine Plambech Pedersen, som peger på, at den nye salgsstrategi også gør livet lettere for NAV-forhandlere.

"En del NAV-forhandlere har hidtil leveret til mindre kunder, og der er vores strategi nu tilpasset, så den passer til den virkelighed partnerne befinder sig i," siger hun.

Flere C5-forhandlerne er fuldt opmærksomme på, at Microsofts øgede fokus på NAV kan få konsekvenser for deres forretning.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at Microsoft gerne vil have NAV længere ned i markedet, men NAV er så også dyrere for kunderne at implementere og vedligeholde," siger direktør Thomas Klavsen fra et af landets største C5-huse, Inventio.

Også hos C5-forhandleren Datacomfort har direktør Christian Birkmann bemærket røgsignalerne fra Microsoft. Han peger ligesom Thomas Klavsen på, at indtjeningen for både forhandlerne og Microsoft er større, når kunderne bruger NAV-platformen.

"Så vi holder øje med NAV, men vi er ikke gået i dybden med det endnu," siger Christian Birkmann.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere