Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Wikileaks frigiver e-mails fra efterretnings-firma

Wikileaks har fået fat i fem millioner e-mails fra sikkerhedsfirmaet StratFor, der blev hacket af Anonymous sidste år.

I en meddelelse fortæller Wikileaks at man ligger inde med fem millioner e-mails fra det texanske firma StratFor (Strategic Forecasting), der beskrives som en "privat efterretningstjeneste". Wikileaks kalder denne datasamling for "The Global Intellicence Files" og fortæller at den indeholder beskeder fra juli 2004 til december 2011.

De mange beskeder viser ifølge Wikileaks, hvordan StratFor fungerer og hvordan det bruger bestikkelse og afpresning til at skaffe informationer. Firmaet har angiveligt rekrutteret et globalt netværk af informanter, der bliver betalt over schweiziske bankkonti og forudbetalte kreditkort. Wikileaks hævder at StratFor betaler regeringer og diplomatiske kilder verden over for informationer.

Datasamlingen indeholder også informationer om den amerikanske regerings angreb på Wikileaks og Julian Assange samt StratFors egne forsøg på at undergrave organisationen. Der er mere end 4.000 e-mails, hvor Wikileaks eller Assange bliver nævnt. Så det ser ud til, at Wikileaks ser offentliggørelsen som en form for hævn over StratFor.

Det fremgår ikke hvordan Wikileaks er kommet i besiddelse af de fem millioner e-mails. Men de kan stamme fra et angreb den 25. december, hvor medlemmer af den løst organiserede hackergruppe Anonymous trængte ind hos StratFor.

Hackerne fik blandt andet fat i en komplet liste over alle 860.000 registrerede brugere hos Stratfor. Listen indeholder navne, kodeord, personlige oplysninger og i nogle tilfælde også kreditkort-data. Der er angiveligt tale om personer, som har abonneret på Stratfors publikationer med internationale analyser.

Alle adresserne blev herefter lagt ud på nettet - herunder også 1.000 danske adresser, som både omfatter medlemmer af Folketinget, medarbejdere hos militæret og Politiets Efterretningstjeneste (PET), private sikkerhedsfirmaer og sågar en mailadresse der tilhører Kongehuset.

En af de flittigste Stratfor-brugere er Udenrigsministeriet, hvor der er mere end et snes forskellige mail-adresser på listen, men PET er også repræsenteret med mange adresser.

De danske mailadresser var kun en lille del af den databombe, som Anonymous kastede med sit indbrud hos Stratfor. Den britiske avis The Guardian skrev dengang at 221 britiske militærfolk og 242 NATO-ansatte havde fået deres data blotlagt. Det gælder blandt andet flere højt placerede embedsmænd.

Nu tyder det på at Anonymous under samme angreb også har fået i de fem millioner e-mails, som så efterfølgende er afleveret til Wikileaks. Der er indgået partnerskaber med 25 mediepartnere i forskellige lande, herunder Rolling Stone i USA og tyske ARD/NRD, som har fået tidlig adgang til dokumenterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.