Artikel top billede

Wikileaks frigiver e-mails fra efterretnings-firma

Wikileaks har fået fat i fem millioner e-mails fra sikkerhedsfirmaet StratFor, der blev hacket af Anonymous sidste år.

I en meddelelse fortæller Wikileaks at man ligger inde med fem millioner e-mails fra det texanske firma StratFor (Strategic Forecasting), der beskrives som en "privat efterretningstjeneste". Wikileaks kalder denne datasamling for "The Global Intellicence Files" og fortæller at den indeholder beskeder fra juli 2004 til december 2011.

De mange beskeder viser ifølge Wikileaks, hvordan StratFor fungerer og hvordan det bruger bestikkelse og afpresning til at skaffe informationer. Firmaet har angiveligt rekrutteret et globalt netværk af informanter, der bliver betalt over schweiziske bankkonti og forudbetalte kreditkort. Wikileaks hævder at StratFor betaler regeringer og diplomatiske kilder verden over for informationer.

Datasamlingen indeholder også informationer om den amerikanske regerings angreb på Wikileaks og Julian Assange samt StratFors egne forsøg på at undergrave organisationen. Der er mere end 4.000 e-mails, hvor Wikileaks eller Assange bliver nævnt. Så det ser ud til, at Wikileaks ser offentliggørelsen som en form for hævn over StratFor.

Det fremgår ikke hvordan Wikileaks er kommet i besiddelse af de fem millioner e-mails. Men de kan stamme fra et angreb den 25. december, hvor medlemmer af den løst organiserede hackergruppe Anonymous trængte ind hos StratFor.

Hackerne fik blandt andet fat i en komplet liste over alle 860.000 registrerede brugere hos Stratfor. Listen indeholder navne, kodeord, personlige oplysninger og i nogle tilfælde også kreditkort-data. Der er angiveligt tale om personer, som har abonneret på Stratfors publikationer med internationale analyser.

Alle adresserne blev herefter lagt ud på nettet - herunder også 1.000 danske adresser, som både omfatter medlemmer af Folketinget, medarbejdere hos militæret og Politiets Efterretningstjeneste (PET), private sikkerhedsfirmaer og sågar en mailadresse der tilhører Kongehuset.

En af de flittigste Stratfor-brugere er Udenrigsministeriet, hvor der er mere end et snes forskellige mail-adresser på listen, men PET er også repræsenteret med mange adresser.

De danske mailadresser var kun en lille del af den databombe, som Anonymous kastede med sit indbrud hos Stratfor. Den britiske avis The Guardian skrev dengang at 221 britiske militærfolk og 242 NATO-ansatte havde fået deres data blotlagt. Det gælder blandt andet flere højt placerede embedsmænd.

Nu tyder det på at Anonymous under samme angreb også har fået i de fem millioner e-mails, som så efterfølgende er afleveret til Wikileaks. Der er indgået partnerskaber med 25 mediepartnere i forskellige lande, herunder Rolling Stone i USA og tyske ARD/NRD, som har fået tidlig adgang til dokumenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere