Artikel top billede

Luksusprofil og husleje knækkede Expert i Odense

Experts koncernchef beklager Expertbutikken KT-Radio i Odense måtte lade livet. Han bebuder at Expert vil slå igen med megabutik i Odense.

"Det er altid kedeligt, når butikker lukker. Men det sker desværre," lyder reaktionen fra Experts koncernchef Lars Christensen, da CRN spørger ham om ikke lukningen af KT-Radio/Expert i Odense, som var den fysisk største Expert-butik i Danmark, er et prestigetab for Expert-kæden.

Men Lars Christensen afviser, at lukningen af KT-Radio/Expert i Odense er et prestigetab.

"Jeg er lige ked af, om det er en Expert af stor størrelse eller end mindre. Vi er desværre i en situation, hvor branchen er klemt. Og når man har et dyrt lejemål i midtbyen, kan det blive for tungt. Jeg kan kun beklage, at det var nødvendigt at tage den beslutning (at lukke butikken, red.)," siger Lars Christensen.

Selv om Expert var medejer af KT-Radio i Odense, mener Lars Christensen ikke Expert kunne have gjort noget anderledes i forbindelse med konkursen. Med sin ejerandel var Experts moderselskab også kun mindretalsaktionær påpeger koncernchefen.

Lars Christensen gør da også meget ud af, at Expert ud over den store KT-Radio/Expert inde midt i Odense har to andre Expert-butikker i den fynske hovedstad.

"Vi er også ved at kigge på en ny stor butikstype - megabutikker.  Odense er helt klart en by vi kigger på i den sammenhæng. På et eller andet tidpunkt vil vi etablere os med en megabutik her," konstaterer Experts Lars Christensen.

På spørgsmålet om det ikke det er en selvmodsigelse at planlægge etableringen af en megabutik, samtidig med, at man lader Danmarks fysisk største Expert-butik midt i Odense gå konkurs, svarer Lars Christensen:

"Nu var KT-Radio baseret på et dyrt hi-fi-sortiment, som lå ud over Expert-konceptet. Når hovedforretningen er baseret på de dyrere varer, som nok er blevet ramt hårdere af finanskrisen, så bliver det svært. Butikken, som er i tre etager, lå samtidig og sloges med en dyr husleje midt Odense. Jeg er ked af lukningen, men der var ingen vej udenom."

Han påpeger samtidig, at et af kriterierne ved placeringen af en ny megabutik i Odense netop er beliggenhed og husleje.
"Det er det vi, ser efter. Og vi har allerede et par placeringer i kikkerten," konstarerer Lars Christensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere