Artikel top billede

Luksusprofil og husleje knækkede Expert i Odense

Experts koncernchef beklager Expertbutikken KT-Radio i Odense måtte lade livet. Han bebuder at Expert vil slå igen med megabutik i Odense.

"Det er altid kedeligt, når butikker lukker. Men det sker desværre," lyder reaktionen fra Experts koncernchef Lars Christensen, da CRN spørger ham om ikke lukningen af KT-Radio/Expert i Odense, som var den fysisk største Expert-butik i Danmark, er et prestigetab for Expert-kæden.

Men Lars Christensen afviser, at lukningen af KT-Radio/Expert i Odense er et prestigetab.

"Jeg er lige ked af, om det er en Expert af stor størrelse eller end mindre. Vi er desværre i en situation, hvor branchen er klemt. Og når man har et dyrt lejemål i midtbyen, kan det blive for tungt. Jeg kan kun beklage, at det var nødvendigt at tage den beslutning (at lukke butikken, red.)," siger Lars Christensen.

Selv om Expert var medejer af KT-Radio i Odense, mener Lars Christensen ikke Expert kunne have gjort noget anderledes i forbindelse med konkursen. Med sin ejerandel var Experts moderselskab også kun mindretalsaktionær påpeger koncernchefen.

Lars Christensen gør da også meget ud af, at Expert ud over den store KT-Radio/Expert inde midt i Odense har to andre Expert-butikker i den fynske hovedstad.

"Vi er også ved at kigge på en ny stor butikstype - megabutikker.  Odense er helt klart en by vi kigger på i den sammenhæng. På et eller andet tidpunkt vil vi etablere os med en megabutik her," konstaterer Experts Lars Christensen.

På spørgsmålet om det ikke det er en selvmodsigelse at planlægge etableringen af en megabutik, samtidig med, at man lader Danmarks fysisk største Expert-butik midt i Odense gå konkurs, svarer Lars Christensen:

"Nu var KT-Radio baseret på et dyrt hi-fi-sortiment, som lå ud over Expert-konceptet. Når hovedforretningen er baseret på de dyrere varer, som nok er blevet ramt hårdere af finanskrisen, så bliver det svært. Butikken, som er i tre etager, lå samtidig og sloges med en dyr husleje midt Odense. Jeg er ked af lukningen, men der var ingen vej udenom."

Han påpeger samtidig, at et af kriterierne ved placeringen af en ny megabutik i Odense netop er beliggenhed og husleje.
"Det er det vi, ser efter. Og vi har allerede et par placeringer i kikkerten," konstarerer Lars Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere