Artikel top billede

Nyt phishing-angreb rammer danske bankkunder

En ny byge af danske phishing-mails går efter kunder hos Nordea.

Nu advares danske netbank-brugere igen mod en bølge af phishing-mails. Ifølge ESET-bloggen er det kunder hos Nordea, der er målet for det seneste angreb. Mailen indeholder en dansk tekst og linker til en side, hvor der er placeret et topbanner med Nordea-design.

"Kære kunde Nordea, du har 1 New Security besked! Du har modtaget denne fil, fordi din Nordea konto er blevet midlertidigt suspenderet", hedder det i mailen.

Den linker til en hacket internet-server og videre til et websted, hvor svindlerne har placeret en falsk Nordea-side.

Her bliver brugeren bedt om at indtaste sit fornavn, efternavn, kreditkortnummer, udløbsdato, sikkerhedskode samt de sidste fire cifre i dit cpr-nummer.

Det er oplysninger, som svindlerne så kan misbruge til at handle med brugerens kort.

Sproget i det seneste phishing-forsøg er et nogenlunde korrekt dansk og topbanneret er med til at snyde brugerne til at tro, at det er en ægte side.

Men internet-adressen er ikke Nordeas eget domæne og det bør få alarmklokkerne til at ringe. Desuden kontakter bankerne aldrig deres kunderne på denne måde og beder om oplysninger. Derfor er der altid grund til at være på vagt, hvis man modtager henvendelser af denne type.

En aktuel rapport viser at phishing er i kraftig vækst. Sidste år blev der registreret dobbelt så mange phishing-sider som i 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere