Artikel top billede

Brug tungen som joystick

Joysticket sidder i bøjlen. Du styrer med tungen.

En innovativ styringsmekanisme til handicappede viser vejen for nye typer joysticks.

På Georgia Institute of Technology har forskere bygget en styremekanisme ind i en tandbøjle. Brugeren kan så bruge tungen til at manøvrere med.

Konstruktionen, Tongue Drive System, kan registrere syv forskellige tungebevægelser. Bøjle og tunge "taler" sammen via sensorer på bøjlen og en lille magnet fastsat på brugerens tunge (se billedet til højre). Batteri og kredsløb er indkapslet i fugttæt materiale langs ganen.

Kan styre kørestol

Patienter og handicappede med begrænset mulighed for at bevæge hænder eller fødder har længe været henvist til at bruge munden, for eksempel ved at puste, til at kontrollere hjælpemidler.

De bevægelser, og mange andre kommandoer, vil man i fremtiden, måske kunne bruge tungemuskelen til at aktivere. Meget mere præcist end via den traditionelle facon.

Systemet åbner nemlig op for, at man forudprogrammerer flere kombinationer af kommandoer, så den ikke bare kan bruge til at flytte en markør rundt.
For eksempel kunne tre hurtige vip med tungen til venstre i munden udløse en kommando. Eller kunne man forestille sig joysticket anvendt til at spille Tekken og lave multi-kombinationer med tungen?

Konceptet er stadig kun afprøvet i test. Læs mere på Cnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.