Artikel top billede

Her er den nye Gatekeeper i Mountain Lion

Det nye Mac OS X 10.8 indeholder en sikkerhedsfunktion, der kun tillader certificerede programmer.

Forleden kunne Apple afsløre de første detaljer om den næste version af Mac OS X, Mountain Lion. En af de mest interessante nyheder er et sikkerhedsværktøj kaldet Gatekeeper. Det kan indstilles så det kun er muligt at køre software fra Mac App Store eller fra udviklere, der er registreret hos Apple. De kan nu tilmelde sig og få et "Apple Developer ID".

Apple beskriver selv Gatekeeper som en sikkerhedsløsning, der skal beskytte mod malware. Men Gatekeeper kan også være et skridt på vejen mod en lukket model, som det kendes fra iOS.

Her er det som bekendt kun muligt at installere software fra Apple's egen App Store. Det betyder altså at Apple bestemmer, hvilke programmer brugerne kan køre på computeren.

På en almindelig Mac har man stadig friheden til at installere den software man vil - men det er måske et spørgsmål om tid.

Standard-indstillingen i Gatekeeper tillader kun software fra Mac App Store - altså den samme model, som kendes fra iPhone og iPad.

Forskellen er så bare, at brugerne selv kan ændre indstillingerne, så de også tillader software fra udviklere, der er registreret hos Apple, eller tillader at man kan køre alle programmer.

Dette "Apple ID" for udviklere skal altså fungere som et form for kvalitetsstempel - så man i det mindste kan være sikker på, hvem der står bag programmet.

Apple har i denne uge rundsendt de første mails til udviklere, der forklarer hvordan de kan få et sådant Developer ID. Det sker gennem en funktion i Xcode 4.3 eller det såkaldte Developer Cerfiticate Utility.

Hermed kan udviklerne fortsat distribuere deres programmer uden at bruge Mac App Store, men samtidig er de altså "certificeret". Apple forbeholder sig dog retten til at afvise udviklere.

Mac OS X 10.8 med kodenavnet Mountain Lion skulle være klar til sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere