Artikel top billede

Dansk filmproducent vil selv jagte pirater

"Nu har jeg fået nok".

Den danske filmproducent Ronnie Fridthjof er så træt af piratkopiering af sine film, at han nu vil tage sagen i egen hånd.

Han har tænkt sig at "overvåge internetpiraterne" og finde frem til de personer, der henter hans film ulovligt på nettet - og melde personerne til politiet. Det siger han til TV2 News' kulturprogram.

Ronnie Fridthjofs produktionsfirma Fridthjof Film står bag film som "Alle For En", "Julefrokosten", "Armadillo" og "Blå Mænd".

Historien melder intet om, hvilke tekniske hjælpemidler producenten har tænkt sig at tage i brug.

80.000 stjæler

Hans frustration udspringer af, at hans film "Alle for En" med Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg i hovedrollerne angiveligt er blevet downloadet ulovligt 50.000 gange de første 14 dage, den mod hans vilje lå på nettet.

Derudover er Fridthjof forarget over, at nærmest ingen bliver retsforfulgt for kopieringen og så få bliver stillet til ansvar for det. Sidste år anlagde RettighedsAlliancen kun 10 fildelingssager.

"Jeg synes, at omfanget og problemet er så stort, at vi nu bliver nødt til at gøre noget. I virkeligheden har jeg ikke lyst til at politianmelde folk, jeg kunne godt tænke mig, at der var en helt anden løsning på den her problematik, men som loven er i dag, er det faktisk det eneste, jeg kan gøre," siger Ronnie Fridthjof til Kulturen på News.

Ronnie Fridthjof er en aktiv debattør i fildelingsdebatten. Sidste år sammenlignede han butikstyveri med ophavskrænkelsen af blandt andet hans film. Han skrev på Politiken:

"Forestil dig, at ud af de 100.000 kunder, der går ind i Bilka hver dag, stjal de 80.000 varerne i stedet for at betale for dem ved kassen".

Han har tidligere agiteret for, at danskere bliver gjort ansvarlig for alt trafik, der finder sted på deres internetforbindelse, og han var indkaldt af kulturministeren til ekspertmøde i januar, da brevmodellen, en måde der muligvis kan dæmme op for pirateri, blev debatteret.

Se hele klippet fra kulturprogrammet på TV2 News her.

Rettighedsalliancen peger på, at interessen for piratfilm er så stor, at den hæmmer lovlige alternativer. For eksempel blev filmen "Dirch", ifølge piratjægernes oplysninger, hentet mindst 12.000 gange på 48 timer, da den blev lagt på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere