Artikel top billede

Super-hacker på fri fod, men uden penge

Kim Schmitz er løsladt mod kaution, men retten har beslaglagt hans formue.

Den selvudnævnte super-hacker og Megaupload-stifter Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom) blev anholdt under en stor politiaktion i New Zealand den 20. januar. Efter en måned bag tremmer blev han løsladt mod kaution, og retten har netop afgjort at han fortsat kan nyde sin frihed, mens han afventer en mulig udlevering til USA. Her står han anklaget for copyright-krænkelse og hvidvaskning af penge.

I første omgang var der frygt for, at Schmitz ville forsøge at flygte tilbage til Tyskland, hvor han næppe vil kunne udleveres til de amerikanske myndigheder. Men dommeren har udstyret ham med en elektronisk fodlænke og han har fået forbud mod at bevæge sig mere end 80 kilometer fra sin landejendom i Coatesville. Han må heller ikke bruge internettet - eller sin helikopter.

Schmitz har dog fået et nyt problem - han mangler penge. Retten har indefrosset alle hans konti og han har derfor ingen penge til at betale sine løbende udgifter.

Ifølge den new zealandske nyhedstjeneste stuff.co.nz har Schmitz anmodet om at få frigivet næsten én million kroner om måneden for at kunne betale sit forbrug, sin butler, barnepige og livvagter. Hans kone Mona er gravid med tvillinger.

Men dommeren Judith Potter har kun frigivet lidt under 150.000 kroner for en periode på tre uger.

Tyskeren blev anholdt sammen med fire andre i januar, og de andre anholdte er også løsladt mod kaution igen. Samtidig har myndighederne indledt en efterforskning mod hans kone, som ifølge de amerikanske myndigheder også er involveret i Megaupload.

Der kan gå meget lang tid inden Schmitz og de andre anklagede kan blive udleveret til USA. Den første høring om en mulig udlevering finder først sted den 20. august.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere