Artikel top billede

Canalys: De store bliver større

It-giganter som Apple, Cisco, Dell, Google og Microsoft kan se frem til fortsat vækst. Consumerization og cloud er de vigtigste vækstdrivere.

Verdens 12 største it-koncerner kan se frem til en samlet vækst på 11 procent i løbet af i år. Det fremgår af den seneste udgave af IT Titans Index, som analysefirmaet Canalys står bag.

Indexet omfatter selskaberne Apple, Cisco, Dell, EMC, Google, HP, IBM, Intel, Lexmark, Microsoft, Oracle og SAP.

It-giganternes vækst er ikke af ny dato, lyder det fra Canalys, som i fjor registrerede en samlet vækst for de 12 koncerner på hele 16 procent. Det var især processorer, tablets og smartphones, der sammen med storage og enterprise-software, der var drivere bag væksten.

Ifølge Canalys chefanalytiker Alastair Edwards er der trods den verdensomspændende økonomiske krise ikke tegn på, at topkoncernernes investeringsvilje er aftaget. Samtidig vil virksomheder og organisationer efterspørge omkostningseffektive og skalerbare cloud-løsninger, som gør datahåndtering både mere enkel, mobil og mere sikker, mens forbrugerne vil efterspørge de sidste nye gadgets.

På det lidt længere sigt forventer Canalys, at forbrugertilpasset it og consumerization vil stimulere væksten yderligere. Canalys peger samtidig på, at forbrugertilpasset it rækker ud over pc'er, tablets og smartphones, som bruges i arbejdssammenhæng, og at også brugen af sociale medier og forbrugeraplikationer vil ændre it-branchen dramatisk.

I morgen torsdag taler Canalys' senioranalytiker Duncan Clark ved konferencen ChannelWorld, hvor han vil fortælle om, hvad den teknologiske og forretningsmæssige udvikling vil betyde for producenter, distributører og forhandlere i it-kanalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere