Artikel top billede

Lysfelt-kamera lanceret i USA

Nu kan det første lysfelt-kamera købes i USA. Her kan man frit ændre fokus efter billedet er taget.

Lytro har netop lanceret sine første lysfelt-kameraer på det amerikanske marked. Kameraet sælges i to udgaver med 8 GB og 16 GB hukommelse til henholdsvis 400 og 500 dollar. På et senere tidspunkt skal det også lanceres i andre lande.

Teknologien beskrives som intet mindre end en revolution inden for fotografi. Med et lysfeltkamera skal man ikke længere indstille fokus når man tager et billede. I stedet kan man frit ændre fokus når billedet er taget og dermed bestemme, hvilke dele af billedet der skal være skarpe.

Det nye kamera ligner heller ikke et almindeligt fotoapparat. Det er en aflang kasse med en linse i den ene ende og en LCD-skærm i den anden ende. Der er også en on/off-knap og en udløser, en berøringfølsom zoom-stribe og en usb-port.

Lytro har betegnet sin opfindelse som "kameraet version 3.0". På Lytros hjemmeside kan man se hvordan det konkret skal fungere. Her kan frit skifte fokus ved at klikke rundt i billederne. Lytro kalder det for "living pictures".
 
Tricket består i at kameraet både registrerer farve, intensitet og retning af det indkommende lys. Normale kameraer gemmer ikke informationer om lysets retning. Firmaet er stiftet af Ren Ng, der udviklede den grundlæggende teknologi allerede i 2006 på Stanford University.
 
Lytro lover at kameraet er klar til at tage det første billede allerede ét sekund efter det er tændt og billederne tages øjeblikkeligt uden at man skal vente på autofokus.
 
Det nystartede firma i Mountain View har modtaget mere end 250 mio. kr. i venture-kapital fra Andreessen Horowitz, Greylock Partners, NEA og K9 Ventures.

I den første udgave bliver kameraet kun leveret med software til Mac, en Windows-version er på vej. Den afdøde Apple-chef Steve Jobs viste også interesse for teknologien og mødtes med opfinderne kort tid inden sin død.

Magasinet Popular Science har testet kameraet og her er resultatet blandet. Det største problem er, at selv de mindste rystelser kan føre til et uskarpt billede. Desuden har kameraet svært ved at tage billeder når der er dårligt lys.




IT-JOB

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere