Artikel top billede

Lysfelt-kamera lanceret i USA

Nu kan det første lysfelt-kamera købes i USA. Her kan man frit ændre fokus efter billedet er taget.

Lytro har netop lanceret sine første lysfelt-kameraer på det amerikanske marked. Kameraet sælges i to udgaver med 8 GB og 16 GB hukommelse til henholdsvis 400 og 500 dollar. På et senere tidspunkt skal det også lanceres i andre lande.

Teknologien beskrives som intet mindre end en revolution inden for fotografi. Med et lysfeltkamera skal man ikke længere indstille fokus når man tager et billede. I stedet kan man frit ændre fokus når billedet er taget og dermed bestemme, hvilke dele af billedet der skal være skarpe.

Det nye kamera ligner heller ikke et almindeligt fotoapparat. Det er en aflang kasse med en linse i den ene ende og en LCD-skærm i den anden ende. Der er også en on/off-knap og en udløser, en berøringfølsom zoom-stribe og en usb-port.

Lytro har betegnet sin opfindelse som "kameraet version 3.0". På Lytros hjemmeside kan man se hvordan det konkret skal fungere. Her kan frit skifte fokus ved at klikke rundt i billederne. Lytro kalder det for "living pictures".
 
Tricket består i at kameraet både registrerer farve, intensitet og retning af det indkommende lys. Normale kameraer gemmer ikke informationer om lysets retning. Firmaet er stiftet af Ren Ng, der udviklede den grundlæggende teknologi allerede i 2006 på Stanford University.
 
Lytro lover at kameraet er klar til at tage det første billede allerede ét sekund efter det er tændt og billederne tages øjeblikkeligt uden at man skal vente på autofokus.
 
Det nystartede firma i Mountain View har modtaget mere end 250 mio. kr. i venture-kapital fra Andreessen Horowitz, Greylock Partners, NEA og K9 Ventures.

I den første udgave bliver kameraet kun leveret med software til Mac, en Windows-version er på vej. Den afdøde Apple-chef Steve Jobs viste også interesse for teknologien og mødtes med opfinderne kort tid inden sin død.

Magasinet Popular Science har testet kameraet og her er resultatet blandet. Det største problem er, at selv de mindste rystelser kan føre til et uskarpt billede. Desuden har kameraet svært ved at tage billeder når der er dårligt lys.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere