Artikel top billede

Skibsanker kapper internet-kabler ud for Kenya

Et kabelbrud har afskåret flere afrikanske lande fra nettet.

I det østlige og sydlige Afrika er internet-forbindelsen til resten af verden reduceret til krybetempo efter en ulykke i sidste måned, hvor et skib trak sit anker hen over tre af de vigtigste undersøiske kabler i det Indiske Ocean. Skibet kastede anker ud for Mombasa i Kenia og kappede de tre kabler - Europe India Gateway, East Africa Submarine Cable System og East African Marine System.

Både i  Zambia, Kenya, Uganda, Rwanda og Tanzania har internet-trafikken siden være helt eller delvist afbrudt. Det forventes at reparationerne kan vare i yderligere tre uger.

En del af trafikken er nu flyttet til andre kabler, men internet-hastigheden i flere afrikanske lande er stadig meget lavere end normalt.

Fragtskibet har angiveligt trukket sit anker hen over havbunden over en afstand på mange kilometer og kappet alle tre kabler. Allerede tidligere i måneden skete en lignende ulykke, hvor flere kabler blev afbrudt i det Røde Hav.

Et reparationsskib er allerede sendt til området, men arbejdet kan blive forsinket af problemer med somaliske pirater i det farlige farvand.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere