Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Atea er HPs eneste kanal til kommunale printkunder

Ricoh og Konica Minolta er de store vindere på SKIs nye rammeaftale for kommunernes indkøb af print og kopi. HP kan kun sælge standardprintere og kun gennem Atea.

HP må de næste to år sætte sin lid til sælgerne hos forhandlergiganten Atea, når det gælder disciplinen "at sælge printere til kommunerne". For selvom HPs printforretning er blandt de absolut største på det danske marked, er det kun indirekte lykkedes HP at få en bid af kagen på en ny SKI-aftale (02.12) for køb af kopi- og printprodukter.

HPs danske printdirektør Hans-Erik Schou bekræfter over for CRN, at Atea er den eneste forhandler på SKI-aftalen som tilbyder HPs printere til de kommunale kunder.

"Atea har udelukkende budt ind med HP-produkter på delaftalen for standardprintere. Selvfølgelig ville vi gerne have været med på for eksempel multifuntionsmaskiner, men kravene har været stillet sådan op, at vi ikke kunne være med," siger Hans-Erik Schou.

Han forventer dog ikke at den nye SKI-aftale vil gøre den store forskel for HPs salg af printere.

"Det ændrer ikke det store, for SKI-aftalen svarer på mange punkter til Finansministeriets tilsvarende aftale på det statslige område," siger Hans-Erik Schou.

Den nye SKI-aftale sætter punktum for et tumultarisk år, hvor Konkurrencestyrelsen i januar i fjor tvang SKI til at opsige en lang række af sine indkøbsaftaler, fordi de var i strid med EU's udbudsregler. I den forbindelse blev tre af de dengang seks delaftaler på kopi- og printområdet opsagt.

Den nye rammeaftale har også haft en svær fødsel med to udsættelser undervejs. Den endelig aftale består af fire delaftaler for multifunktionsprintere, standardprintere, produktionsmaskiner og betalingssystemer.

Producenten Ricoh ser ud til at være den store vinder med plads på alle fire delaftaler. Også Konica Minolta er godt med ved at være kommet med på tre af delaftalerne.

"Det betyder,at Ricoh kan lave en væg til væg-løsninger. Det er en mulighed, som vi ikke har," siger Hans-Erik Schou.

Atea er sammen med nordsjællandske 2ig de eneste forhandlere, der er kommet ind i varmen

Her er listen over de producenter og forhandlere, som er med på SKIs nye kopi- og printaftale:

Delaftale 1 - Multifunktionsmaskiner

Ricoh Danmark A/S
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s
Sharp Electronics Danmark
Canon Danmark A/S

Delaftale 2 - Printere

Ricoh Danmark A/S
2ig
Atea A/S

Delaftale 3 - Produktionsmaskiner

Ricoh Danmark A/S
Océ-Danmark a/s
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s

Delaftale 4 - Betalingssystemer

Ricoh Danmark A/S
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s
Canon Danmark A/S
Atea A/S
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.