Artikel top billede

AMD dropper chip-produktion

Nu har oliesheikerne overtaget hele chip-produktionen fra AMD.

Det amerikanske chipfirma AMD siger nu helt farvel til sine halvleder-fabrikker. AMD skiller sig nu af med sin sidste ejerandel på 8,6 procent i Globalfoundries, som fremover kun er ejet af Advanced Technology Investment Company (ATIC) i Abu Dhabi.

Denne restrukturering af forholdet mellem AMD og Globalfoundries betyder at AMD skal betale omkring 4 mia. kr. til selskabet og til gengæld får større frihed til at få sine produkter fremstillet andre steder.

Det er ikke længere et krav, at AMD skal købe sine kommende 28-nanometer chips hos Globalfoundries.

Allerede i 2009 besluttede AMD at overdrage sine chipfabrikker til oliesheikerne i emiratet Abu Dhabi. På dette tidspunkt ejede regeringen i Abu Dhabi allerede 19,3 pct. af AMD gennem selskabet Mubadala Development.

I 2009 besluttede man så at skille fabrikkerne fra i et selvstændigt selskab, The Foundry Company (senere Globalfoundries), hvor Abu Dhahi-selskabet Advanced Technology Investment (ATIC) fik en ejerandel på 65,8 pct. ATIC er også ejet af regeringen i Abu Dhabi.
 
Med den seneste restrukturering af forholdet mellem de to selskaber er ATIC nu oppe på en ejerandel på 100 procent. AMD ejer dermed ikke længere produktionsfaciliteter til computerchips og er dermed henvist til at få produceret hos sine partnere.

Globalfoundries fremstiller også chips for andre kunder end AMD, og nu er AMD altså også fri til at få produceret chips hos andre fabrikker.

Beslutningen om at udskille chipproduktionen blev begrundet med, at AMD ville koncentrere sig om at udvikle nye processorer. AMD har haft svært ved klare sig i den hårde kamp på processor-markedet mod Intel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.