Artikel top billede

LulzSec-anfører var agent for FBI

Flere af de vigtigste medlemmer af LulzSec og Anonymous er anholdt. De blev forrådt af deres egen leder.

I det seneste døgn har politiet i USA, Storbritannien og Irland anholdt seks ledende medlemmer af hacker-grupperne LulzSec, Anonymous og AntiSec. De blev forrådt af deres egen anfører - en 28-årig mand fra New York, der skjulte sig under pseudonymet Sabu. Hans virkelige navn er Hector Xavier Monsegur. Det skriver New York Times.

Det ser ud til at Sabu har arbejdet for politiet siden august sidste år. Han fortsatte med at optræde som LulzSec-medlem og opfordre til angreb - men samtidig samlede han informationer om de andre medlemmer til myndighederne.

Anonymous er en løst organiseret sammenslutning af hackere, og LulzSec er et selvstændigt spin-off, der især har angrebet betalingsselskaber og sikkerhedsfirmaer. Den løse struktur betyder også, at det er næsten umuligt at få ram på gruppen.

Men den seneste bølge af anholdelser - i sidste uge blev der anholdt 25 medlemmer i Europa - er alligevel et hårdt stød for Anonymous og LulzSec.

Det kan skabe mistillid blandt hackerne - og det kan vise sig at være den mest alvorlige konsekvens af de seneste anholdelser.

Anonymous har allerede reageret i en besked, der blev plantet på en hacket webside hos Panda Security. Her lover man at "forræderi ikke bliver glemt"og erklærer sin solidaritet med de anholdte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere