Artikel top billede

Facebook ramt af problemer onsdag morgen

Det sociale netværk blev onsdag morgen ramt af en teknisk fejl i mange lande - også Danmark.

Mange danske Facebook-brugere forsøgte forgæves at komme ind på det sociale netværk onsdag morgen. Men det var ikke kun danske brugere, der måtte undvære morgenturen på det sociale netværk. Det ser ud til at problemet har ramt mange lande.

Meldingen "Facebook is down" spredte sig hurtigt på Twitter. De fleste tweets kom fra Europa, men der er også meldinger om problemer i Nordamerika og Asien.

I skrivende stund er Facebook igen tilgængelig i Danmark. Men der er indtil videre ingen forklaring på, hvad problemet skyldtes.

Der blev hurtigt spekuleret på en sammenhæng med de seneste anholdelser af Lulzsec-medlemmer. Men forklaringen kan også være mere banal.

Meget tyder på at der er tale om en DNS-fejl. Flere brugere melder, at deres computer har problemer med at oversætte domænet facebook.com til den rigtige ip-adresse, mens hvis man indtaster ip-adressen direkte skulle der ikke være noget problem.

Ifølge ZDNet er problemet begrænset til nogle bestemte internet-udbydere. Her mener man også, at problemerne sandsynligvis skyldes en DNS-fejl.

Indtil videre har Facebook ikke selv leveret en officiel forklaring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere