Artikel top billede

Nu kan du redde klimaet i Sim City

Den legendariske spilserie Sim City får nu en fortsættelse - og denne gang handler det også om klimabeskyttelse.

Ti år efter det sidste spil i den klassiske Sim City-serie kom på gaden er Electronic Arts snart klar med en fortsættelse. Denne gang handler det om mere end bare at bygge en by. "Games for a Change" lød overskriften på et arrangement i denne uge, hvor Electronic Arts præsenterede den nye episode i Sim City-serien.

Denne gang spiller miljø og klima en central rolle - helt i tidens trend. Hvis man bygger et kulkraftværk kan man få billig energi til byen, men det skaber også forurening. Der er kun begrænset adgang til vand, råstoffer og andre ressourcer.

Maxis har udviklet en såkaldt Glassbox Engine, som skal holde styr på alt fra miljøet til de sociale tilstande i byen.

For at understrege at man vil udvikle en seriøs bysimulation havde EA inviteret tre specielle gæster til den officielle præsentation af spillet; David Guggenheim, der har instrueret dokumentarfilmen "An Inconvenient Truth", Biz Stone, der er medstifter af Twitter, og Scott Harrison, der har startet en organisation som arbejder med at skaffe rent vand i Afrika.

De argumenterede for, at spil kan hjælpe med at formidle konsekvenserne af vores rovdrift på naturen.

"Vi mærker ikke konsekvenserne af vores handlinger. De er abstrakte, ikke håndgribelige. Derfor er vi ligeglade. Med et spil som SimCity kan man vise konsekvenserne direkte," sagde Guggenheim.

Sim City 5 skulle være klar i 2013 til Windows-computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere