Artikel top billede

Nu vil Toshiba dræbe butikkernes stregkoder

Se hvordan du (måske) kommer til at betale for dine indkøb i fremtidens butikker.

I dag har de fleste butikker en stregkode-skanner, der bruges til at genkende de forskellige varer.

Men den japanske elektronik-producent Toshiba har udviklet en ny skanner, der kan sende den mere end 60 år gamle stegkode-teknologi på pension.

Den nye Tosbiba-skanner er en såkaldt Object Recognition Scanner, der kan affotografere og identificere hele produkter.

Det er især en fordel med de varegrupper, som butikkerne ikke udstyrer med stregkoder. Det er eksempelvis tilfældet i supermarkedernes frugt- og grønt-afdelinger, hvor varerne som oftest skal indtastes manuelt af enten kunden selv eller af kassepersonalet.

Kan genkende varer

I stedet kører kassepersonalet blot frugten forbi skanneren, der øjeblikkeligt genkender produktet og matcher det med supermarkedets database.

Ifølge det japanske eletronik-medie DigInfo.tv er Toshiba-skanneren endda så præcis, at den kan skelne forskellige æblesorter fra hinanden.

Og på trods af den avancerede teknologi skulle skanneren stadigvæk være lynhurtig, så kunderne ikke kommer til opleve ekstra ventetid ved kassen, som man måske kunne frygte.

Du kan se, hvordan skanneren fungerer i DigIntfo.tv's indslag herunder:

Det er dog langt fra den eneste forandring, som vi i fremtiden kan forvente at se ved kasselinjen i butikkerne.

Erstat kort og kasseapparat med iPad

I sidste uge meddelte den svensk-ejede mobilbetalings-firma iZeettle sin entre på det danske marked.

IZeettles gør det muligt for virksomheder at modtage betalinger på en iPhone eller iPad. Det sker via en løsning, der består af iZettles app til iPhone og iPad samt en kortlæser, som du sætter i din iPhone eller iPad.

En løsning, der tydeligvis er stærkt inspireret af Twitter-stifteren Jack Dorseys amerikanske selskab Square, der gennem det seneste år er stormet frem i USA og senest er blevet indført som betalingsform i en række af New Yorks berømte gule taxaer.

Og netop Square løftede i sidste uge sløret for sit nyeste produkt, Square Register, som er en iPad-app, der kan erstatte butikkernes kasseapparater.

I klippet herunder kan du se, hvordan Square Register virker.

Både Square og iZettles-løsninger stiller deres produkter gratis til rådighed og tager ingen månedlige gebyrer. Til gengæld gør de krav på 2,75 procent af hver eneste korttransaktion.

IZettles betalings-app kan allerede nu downloades i Apples App Store, mens du må have mere tålmodighed, hvis du er brændt varm på Squares løsning, der endnu kun er tilgængelig i USA.

Læs også:
 
Nu skal det være muligt at PayPal-betale i butikkerne

Google dræber betalingskortet - her er Google Wallet


Glem Dankortet - her er de fantastiske alternativer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.