Artikel top billede

Drop avis-læsningen på arbejdet - brug Readability

Readability er en lækker og gratis app, der gør muligt at gemme alle de fede artikler til senere læsning på din iPad eller e-bogslæser.

Der er kommet en ny konge af de såkaldte read-later-apps.

App'en hedder Readability, og den er lige kommet som iPhone og iPad-app.

Den minder meget om den konkurrerende app Instapaper, som vi længe har været store fans af her på redaktionen.

Den store fordel med read-later-apps som Readability og Instapaper er, at du kan høste alle de interessante artikler, som du støder på, når du sidder på din computer i løbet af en arbejdsdag. 

I stedet kan du gemme artiklerne og læse dem senere på din tablet, smartphone eller din privat-computer, når du har fået fri. 

På den måde holder du effektivt overspringshandlinger fra døren og sikrer dig samtidig, at du altid har et arkiv af interessant læsestof ved hånden.

Readability er gratis

Den måske bedste grund til at vælge Readability i stedet for Instapaper er, at Readability er gratis, mens det koster 30 kroner at downloade Instapers app fra Apples App Store.

Derudover er Readabilitys brugerflade betydeligt mere indbydende og behagelig at læse på. Designet er ganske enkelt mere rent, og du kan vælge mellem flere forskellige lækre skrifttyper.

Når du skal gemme dine artikler med Instapaper, skal du gøre det ved hjælp af et smart bogmærke, som du gemmer i din browser. Når du klikker på det, bliver den artikel, du netop sidder og læser, gemt hos Instapaper.

Gem med tilføjelsesprogram

Men med Readability kan du i stedet downloade et fikst tilføjelsesprogram, som ligger permanent i din browsers menulinje.

Tilføjelsesprogrammet giver dig mulighed for at sende artiklen til din Kindle ebogslæser, læse artiklen senere på eksempelvis din iPad eller vælge en mulighed, der hedder "Read Now".

Vælger du "Read Now", bliver annoncer og anden distraherende støj rundt om artiklen fjernet. I stedet kan du læse teksten på en helt ren baggrund.

Nærmest som hvis du havde valgt at printe den ud.

Opsummering - de tre bedste apps

Sammenlignet med Instapaper er Readabilitys ulempe dog, at app'en mangler  flere af de sociale funktioner, som du finder hos Instapaper. 

Med Instapaper kan du give din venner, der også bruger Instapaper, muligheden for at se artikler, som du liker. Instataper har også en "editors choice-funktion", hvor en redaktør hos Instapaper udvælger interessante artikler for dig. 

Få de bedste artikler med Longform

Nogle af de funktioner kan du dog få med Readability, hvis du bruger en helt tredje app ved navn Longform. 

Longform udvælger alle de bedste artikler fra store amerikanske medier som Wired, BusinessWeek og Vanity Fair og gør dem til gængelige direkte i app'en.  

Men samtidig kan Longform synkroniseres med din konto hos Readability, så du med Longform både kan læse det bedste fra store medier over hele verden og samtidig få adgang til de artikler, som du selv har gemt med Readability. 

Desværre er Longform ikke gratis. Den koster 30 kroner i App Store.

Opsummering - her er de tre apps: 

Instapaper: 
+  Instapaper er ingen efterligning. Det er den ægte vare. Instapapers stifter Marco Arment var den første, der udgav en read-later-app. 
 
+ Med Instapaper kan du ikke blot gemme dine artikler, men får også et væld af sociale funktioner. Du kan dele artikler med venner og læse artikler, der anbefales Instapapers egen redaktør.

- Instapaper koster penge. App'en koster 30 kroner i Apples App Store.
- Layoutet er langt fra lige så lækkert som Readabilitys.  

Readability

+ Lækkert layout, som du har rig mulighed for selv at tilpasse. Du kan eksempelvis vælge mellem flere forskellige skrifttyper.
+ Readability er helt gratis.
+ Du får et plugin til din browser, som også gør det muligt at læse artiklerne i et lækkert layout direkte i din browser. 

- Readability mangler sociale funktioner, og indtil videre kan du kun læse artikler, som du selv gemmer. 

Longform

+ Du kan vælge mellem de bedste lange artikler fra nogle af verdens bedste medier. Desværre er der ingen danske medier på Longform. 
+ Layoutet er lækkert og overskueligt. 

- Longform koster 30 kroner i Apples App Store. 
- Du kan kun gemme artikler til senere læsning, hvis du også har en konto hos Readability.

Læs også:
 
Her er de bedste nyhedslæsere til din iPad 

Her er seks super-smarte bogmærker til din browser  

13 tips: Sådan holder du din arbejdsuge nede på 37 timer
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere