Artikel top billede

Spiludvikler samler 18 millioner kr. på Kickstarter

Den berømte spiludvikler Tim Schafer har slået alle rekorder på Kickstarter. Han har samlet mere end 18 mio. kr. til sit nye projekt.

I løbet af en måned har Tim Schafer samlet mere end 18 millioner kroner til sit nye spilprojekt på internet-platformen Kickstarter. Det oprindelige mål var blot 2 millioner kroner - men dette beløb var allerede samlet i løbet af otte timer og pengene fortsatte med at vælte ind. Dermed har spilfirmaet Double Fine nu slået alle rekorder på Kickstarter.

Tim Schafer er en legende blandt spiludviklere. Han står bag klassikere som Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle og Grim Fadango. Det er point-and-click adventures - en spilgenre, der næsten er forsvundet helt i glemslen.

Men Tim Schafer er ikke glemt. Det viser indsamlingen på Kickstarter, hvor folk kunne donere penge til udviklingen af et nyt adventure. For 15 dollar fik man adgang til betaversionen og den færdige udgave på Steam. For 250 dollar fik man en signeret poster fra udviklerne.

Men der var også mulighed for at spendere 10.000 dollar og blive inviteret til frokost med Tim Schafer og en rundvisning i hans firma. For 50.000 dollar kunne man komme med som en figur i spillet.

Pengeindsamlingen på Kickstarter sluttede officielt tirsdag aften lokal tid. Fire personer har bidraget med 10.000 dollar - en af dem er svenske Markus "Notch" Persson, der er kendt som manden bag Minecraft.

Schafer lover at spillet er færdigt i oktober 2012 og undervejs bliver der mulighed for at følge udviklernes arbejde med løbende videoopdateringer og komme med feedback til spillet i et forum for betatesterne. Der skal også produceres en dokumentarfilm.

De mange ekstra penge skal bruges til at udvikle versioner af spillet til forskellige platforme som Mac OS, Linux, iOS, Android og Windows-pc'er og det skal oversættes til fransk, tysk, italiensk og spansk.

Tim Schafer har takket for de mange donationer i en tale på Ustream, og her fortæller han også, at der er tale om et afgørende vendepunkt for spilbranchen. Nu er spiludviklere selv i stand til at finansiere nicheproduktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere