Artikel top billede

Slut med Encyclopedia Britannica på papir

Det hæderkronede papirleksikon Encyclopedia Britannica stopper efter 244 år på papir. Fremover udkommer det kun digitalt.

Den første udgave af det traditionsrige leksikon Encyclopedia Britannica blev trykt i 1768. Nu er det slut efter 244 år. Papirudgaven med 32 bind forsvinder helt. Fremover udkommer det berømte leksikon kun i digital form. Det fortæller denne blog, hvor man også kan læse om udviklingen af det digitale leksikon.

Den seneste printversion fra 2010 er solgt i mindre end 8.000 eksemplarer, og der er stadig 4.000 eksemplarer på lager, som venter på en køber der er parat til at betale den heftige pris på næsten 10.000 kr. for alle 32 bind.

Britannica havde sit bedste år i 1990, hvor der blev solgt 120.000 eksemplarer af leksikonet med de gyldne bogstaver på omslaget. Men så kom nettet - og Wikipedia.

Den digitale udgave af Encyclopedia Britannica skal altså fortsat sælges. Den sælges til forskellige platforme - også iPad og iPhone - og koster omkring 400 kr. om året.

Der er mange fordele i den elektroniske udgave frem for papirversionen. Den opdateres konstant med de nyeste informationer, der er adgang til multimedie-indhold og så kan hele leksikonet være i lommen.

Men det gratis Wikipedia er fortsat en trussel mod den elektroniske udgave af  Encyclopedia Britannica. Der er næsten fire millioner artikler på engelsk i Wikipedia - og mange af dem beskæftiger sig med emner, som ikke bliver dækket i det gamle leksikon.

En meget omtalt undersøgelse fra 2005 viste da også, at antallet af fejl i Wikipedia og Britannica faktisk er stort set ens. Dette resultat blev dog afvist af Britannica, som netop slår på at læserne kan stole på indholdet i artiklerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.