Artikel top billede

En halv million servere i Amazons sky

Hvor mange servere har netgiganten Amazon? Her er et bud.

Amazon vil ikke afsløre antallet af servere i selskabets Elastic Compute Cloud (EC2), men en analytiker hos Accenture mener nu, at han har regnet sig frem til svaret: 454.000. Hos EC2 kan man betale sig til den nødvendige regnekraft - hvad enten der er tale om et lille projekt eller en stor tjeneste som Dropbox eller Netflix.

Det største Amazon-datacenter ligger i Virginia og analytikeren Huan Liu anslår at der er placeret 322.000 servere her. I andre dele af verden har Amazon ikke så mange servere. Liu gætter på at der kun er 1.600 EC2-servere i Amazons datacenter i Sao Paolo i Brasilien.

Men det er meget svært at regne sig frem til det nøjagtige antal af servere - Amazon bruger en virtuel model, hvor flere softwarebaserede virtuelle servere kan køre på samme maskine. Wired mener, at tallet er forholdsvis lavt sat.

Liu har dog brugt et par tricks for at forbinde Amazons DNS og IP-adresser med de faktiske fysiske server-racks. Han gætter så på, at der er anbragt 64 maskiner i hvert rack. Men det kan også være 128 - og så har Amazon altså pludselig dobbelt så mange servere.

Tallene inkluderer heller ikke de servere, der kører i Amazons Virtual Private Cloud. De kan ikke kontaktes direkte over nettet.

Amazon vil ikke selv kommentere oplysningerne i analytikerens blog, hvor man også kan læse mere om hvordan han er kommet frem til disse tal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere