Artikel top billede

PayPal er klar til mobile betalinger

PayPal går nu til angreb på Square med sin egen kortlæser til smartphones.

Betalingsgiganten PayPal har lanceret en ny løsning til mobile betalinger. Den nye enhed er en trekantet blå kortlæser kaldet PayPal Here, der sættes i smartphonens stik til hovedtelefoner. Man kan så trække kortet gennem denne kortlæser for at modtage betalinger, men der er også mulighed for at tage et billede af kortet med telefonens kamera eller indtaste kortdata direkte i applikationen.

PayPal Here tilbydes i første omgang kun til iPhone og kun i USA, Canada, Australien og Hong Kong, men senere skal det udvides til de europæiske lande og der kommer også en version til Android.

Den nye tjeneste er et direkte angreb på Square og lignende tjenester, hvor man også tilbyder en hardware-dongle som gør det muligt at modtage kortbetalinger med mobilen. Det henvender sig især til små erhvervsdrivende, der ikke har råd til en rigtig kort-terminal.

Hardware-enheden og den tilhørende applikation fra PayPal er gratis, men der er et transaktionsgeyr på 2,7 pct. Det er omtrent på niveau med Square, som blev startet af Twitter-stifteren Jack Dorsey i 2009 og nu håndterer transaktioner for mere end 20 mia. kr. om året.

Som ComON kunne fortælle sidste år, arbejder PayPal også på en løsning, hvor man kan betale blot ved at indtaste sit telefonnummer og en pinkode i butikkens terminal. Det fungerer med den eksisterende hardware i butikkerne - og det er dermed en meget billig løsning for detailhandelen.

Paypals nye løsning er også forberedt til den NFC (Near Field Communications) teknologi, der bliver spået en stor fremtid i detailhandelen. Det kræver at mobilen indeholder en NFC-chip, der kan kommunikere med butikkens terminal.

Denne løsning skulle være klar til april i de første lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere