Artikel top billede

YouSee åbner for 100 Mbit bredbånd til en million husstande

TDC's investering på kvart milliard kroner i kabeltv-nettet bærer voldsom frugt.

For 500 kroner om måneder eksklusiv den nødvendige tv-pakke kan man fra på tirsdag få fiber-agtige downloadhastigheder på en en kabeltv-ledning.

YouSee blænder op for et nyt slagtilbud, der er blevet muligt efter omfattende investeringer i TDC-selskabtes coax-net.

Upload-hastighederne kan dog ikke konkurrere med fiberforhold: Pakken med 100 Mbit-download-tilbuddet rummer kun en upload-hastighed på ti Mbit.

YouSee er dog ikke færdig med at skrue op for kabeltv-nettets hastighed.

Selskabets regner ifølge en tidligere udsendt melding fra sidste år med at fordoble kapacitetet in nettet hvert år i tre år. Den investering skal blandt andet gøre det muligt at tilbyde mere on-demand-video i højere kvalitet.

Kabel-tv-selskaber i bl.a. Tyskland og Storbritannien har bebudet hastigheder på 200 Mbit. YouSee har selv teoretiske muligheder for at skrue hastigheden helt på på 300 Mbit/s, skriver selskabet.

"Det viser, at vi med en passende opgradering af landets eksisterende infrastruktur et langt stykke ad vejen fint kan imødekomme fremtidens behov for hurtige dataforbindelser," siger YouSee-boss Niels Breining.

Det er ind til videre kun YouSee selv, der faldbyder ydelser på kabeltv-nettet. Selskabet fik ellers tvangsåbnet sit net forrige år, så andre teleudbydere kunne komme til at sælge bredbåndsydelser via YouSee-nettet, men endnu er ingen af TDC's konkurrenter gået i coax-nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere