Artikel top billede

De fleste smartphone-ejere ønsker sig en større skærm

Næsten 90 procent af de adspurgte smartphone-ejere i en ny undersøgelse mener at displayet er for lille.

Det er efterhånden sjældent at finde en smartphone med en skærm på mindre end fire tommer. Tendensen er klar: telefonerne får større og større displays. Samsungs topmodel Galaxy Note har en 5,3 tommers skærm og selvom den bliver kritiseret for at være klodset, så har forbrugerne et klart ønske om mere skærmareal.

En aktuel undersøgelse fra Strategy Analytics viser at 90 procent af de adspurgte smartphone-ejere svarer, at deres næste telefon skal have en større skærm.

"Denne trend skyldes de nye mobile webbrowsere og adgang til video og mobile spil," siger Paul Brown fra Strategy Analytics.

Men der er også en grænse for, hvor stor skærmen skal være. Den såkaldte "sweet spot", altså den optimale størrelse, ligger mellem 4 og 4,5 tommer.

HTC sælger en One X med 4,7 tommers skærm, som altså måske er lidt for stor, og Samsungs nye Galaxy Nexus III får en 4,8 tommers skærm. Til sammenligning har iPhone 4S kun en forholdsvis lille skærm på 3,5 tommer.

Brugerne har dog samtidig et klart ønske om, at telefonen skal være tynd - selv med en stor skærm.

"For at få smartphone-ejerne til at vælge en større enhed, er producenterne nødt til at sørge for at enhederne ikke er for tunge og at de stadig er tynde nok til at passe i lommen," siger Kevin Nolan fra analysefirmaet.

Den nye undersøgelse viser også, at kvinder ønsker lidt mindre enheder end mænd, og Android-brugere ønsker sig større skærme end iPhone-ejere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere