Artikel top billede

Er homoseksuel succes-app opskriften på det næste Facebook?

Hvis du vil slå Facebook af pinden, skal du hente inspiration blandt homoseksuelle.

At påstå at gps-tjenester er fremtiden kan lyde som en gammel slidt sang.

Men lokationsbaserede tjenester var trods alt en af de megatrends, man kunne observere på den netop afsluttede SXSW-messe i Texas, der plejer at udstikke brugbare pejlemærker for fremtidens trends.

Men det handler om at bruge gps-oplysninger intelligent.

Fremtidsforskeren Amber Case argumenterede i sin tale på messen for, at det handler om at fjerne det synlige lag. Altså alt det besværlige ved apps og tjenester, der bruger gps. Hun henviste for eksempel til forsøg, hvor personer er blevet udstyret med et kompas-device i bæltet, så de altid har en fornemmelse af retninger. En lille vibration i bæltet fortæller for eksempel, at personen kigger mod nord. Det gav lynhurtigt personerne en form for 6. sans.

På samme måde har Amber Case også selv grundlagt firmaet Geoloqi, der er et gps-baseret framework, hvor man kan koble sin placering sammen med pushbeskeder. Det er stadig småt med eksempler, men for eksempel kan man få pushbeskeder, når man går forbi ting i virkeligheden, som har en Wikipedia-side.
Det kan virke som en simpel funktion, men pointen er, at hvis vi kan bevæge os væk fra brugerflader, som man ser det brugt på Foursquare, hvor der skal en aktiv handling til at bruge gps-oplysninger og henimod en mere intuitiv interaktion, så begynder der at ske interessante ting.

En global homo-succes

Bøsse-app'en Grindr er en anden succesfuld gps-tjeneste.

Derfor var Grindr-direktør Joel Simkhai i sidste uge også inviteret til SXSW-messen for at dele erfaringer, fordi Grindrs succes og erfaringer kan være pejlemærket for andre kommende sociale tjenester, der skal opnå samme succes som for eksempel Twitter og Facebook.

Grindr giver et overblik over, hvem der ellers er tilstede og kan derfor fungere som Kirsten Giftekniv - eller blot give adgang til et engangsknald.

Grindr startede i 2009 og har ved seneste optælling nærmest brugere i samtlige lande i verden; 192 lande helt præcist. I november nåede Grindr op på tre millioner brugere. Og cirka en million af dem logger ind hver dag.

"Homoerne fatter det bare. Vi er et opfindsomt folk. Vi ser et problem, og så tager vi den teknologi, der er til rådighed og bruger den kontruktivt. Problemet i denne sammenhæng er, at man ikke altid kan se, hvad det er for nogle mennesker, der er i rummet sammen med dig. Det kan man bruge geo-lokation til. Så Grindr er blevet en slags gay-radar. Vi kalder det en gaydar," siger Joel Simkhai, stifter af Grindr.

"I fremtiden kommer vi i højere grad til at samle os omkring nicher og interessefællesskaber. Men vi har brug for redskaber til at finde sammen udnytte vores nicher," sagde Joel Simkhai.

Han erkender, at Foursquare sidder på den største del af markedet, men at andre sagtens kan vriste markedsandele fra dem. Nogle af kodeordene er at skabe unikt indhold og få sine brugere til at vende tilbage hyppigt.

Her er versionen til resten af verden

Stifterne af Grindr forsøger selv at ride videre på succesen med Blendr.com. Andre er lige i hælene på dem med Glancee, Sonar, BanjoHighlight (læs et længere interview med Highlight) og danske JuMee.
Men mange af tjenesterne er blot en kopi af Grindr henvendt heteroseksuelle.

Og det er tvivlsomt, om det overhovedet kan lade sig gøre at overføre succesen fra bøsse-radar til hetero-dating?

"Homoseksulle mænd kan lide andre homoseksuelle mænd...det vil sige, at Grindr handler om at ramme to parter, der tilhører den samme gruppe. En divers gruppe men trods alt én gruppe. Hvis man skal lave en succesfuld dating app til heteroer, så skal man tiltræke lige mange mænd og kvinder inden for en given omkreds. Det tror jeg er svært. Det er ikke nødvendigvis nemt at gøre en homo tilfreds, men nogen gange er det nok for os, hvis der er en fyr i nærheden. Jeg tror, kvinder er lidt mere kræsne," skriver Tim Bratcher på videnportalen Quora.

Så der er stadig plads til idérige typer, der vil have en plads af fremtidens gps-baserede marked...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.