Artikel top billede

Simpel service solgt som cloud tredobler Softcoms overskud

Københavnsk lokalforhandler vokser op i markedet med pay-as-you-go-løsninger og service-koncepter, der er tilpasset kunderne.

Med et 2011-overskud, der er tredoblet i forhold til 2010 er direktør Jakob Knuttsøn fra den københavnske forhandler Softcom Solutions en stolt mand. 2,4 millioner kroner før skat ligger på bundlinjen for 2011 mod 740.000 kroner i 2010.

"En af årsagerne til, at vi har oplevet vækst i omsætning og overskud, er, at vi ikke har haft en frivillig kundeopsigelse de sidste tre år. Vi har en meget høj grad af kundeloyalitet," siger han.

Noget han blandt andet tilskriver Softcoms forretningsmodel, som handler om at være total-leverandør, men på fleksible præmisser. For eksempel leverer Softcom mange modeller med hostede løsninger.

"Vi gør det simpelt for kunden at forstå. Vi fortæller dem, at når man får det og det setup, så koster det x antal kroner om måneden.  Netop den simple model, tror jeg er en del af vores succes," lyder det fra Jakob Knutssøn.

Forretningsmodellen ligner meget cloud, men Jakob Knuttssøn foretrækker at kalde den pay-as-you-go. For som han siger, så er cloud blevet et meget udvandet begreb. Det han fokuserer på, er en forretningsmodel, der tilbyder det, kunderne efterspørger.

"Vi tager kundernes parti. Selv om cloud er en del af vores løsning, så er det ikke det, vi fokuserer på. Hvis det giver mening, og kunden efterspørger det, sætter vi gerne en Office 365-løsning op. Men mange gange er det slet ikke cloud kunderne vil have, men derimod en hostet løsning," siger han.

Samtidig afslører han, at nogle af de kerneteknologier, som Softcom Solutions selv benytter, når de skal levere løsninger til kunder, er cloud-baserede. Især det danskudviklede administrationsprodukt Panorama9

Men det kommer nok heller ikke som en overraskelse for folk, der kender til Softcom Solutions historie.

De to iværksættere bag Panorama 9, Allan Thorvaldsen og Diego d'Ambra, var nemlig de oprindelige stiftere af Softcom Solution.

I dag er Jakob Knutssøn kommet ind som medejer og styrer butikken i det daglige. For ham er det vigtigt at fremhæve, at hvor forretningsmodellerne og teknologierne forandrer sig, så bygger Softcom Solutions succes på det gode forhold til kunderne.

"Det handler som service. Det er kernen i vores succes. For ti år siden forsvandt der lige så mange kunder, som der kom ind. Nu kommer kunderne ind og bliver. Det er de værdier, vi bygger vores firma på i takt med, at vi samtidig følger kunderne og ændrer forretningsmodellen til pay-as-you-go," konstaterer han og forsætter.

"Nu har vi setuppet på plads. Derfor tror jeg på, at vi fortætter de gode takter både på overskud og vækst også næste år."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere