Artikel top billede

Sådan spotter du de fede skrifttyper

Vil du gerne kende navnet på en skrifttype, som du lige har set? Læs her, hvordan du bedst kan identificere en skrifttype.

Med mindre du er en ægte design- og skrifttypenørd, kan det være svært at identificere mange af de skrifttyper, som du dagligt støder ind i på hjemmesider, i aviser og på plakater.

Det behøver dog slet ikke være så svært at finde frem til navnet på en flot skrifttype, som du lige har set.

Der findes flere digitale hjælpemidler, der kan hjælpe dig med finde frem til den.

Smart plugin til Chrome

Har du set skrifttypen på en hjemmeside, kan du hente hjælp ved at bruge et gratis tilføjelsesprogram til Google Chrome, der hedder WhatFont.

Du kan downloade WhatFont i Googles Chromes WebStore, og når du har installeret programmet, bliver det synligt som et ikon i din browsers værktøjslinje.

Lige så snart du klikker på ikonet og efterfølgende holder cursoren hen over et stykke tekst, dukker der en boks op på skærmen, der fortæller, hvilken skrifttype der bliver brugt.

Programmer som WhatFont er dog ikke meget bevendt, når du skal identificere skrifttyper i den virkelige verden.

Her ville vi ønske, at vi havde en smartphone app, der via telefonens kamera ville være i stand til at identificere skrifttyper fra magasiner, plakater og skilte, som vi støder på.

Elendige smartphone-app

Men den eneste app af denne type, som vi har fundet frem til, er den gratis iPhone-app Whats the Font (ikke at forveksle med førnævne WhatFont).

Desværre er den mildest talt elendig, og vi har uden held forsøgt at få den til identificere skrifttyper fra flere forskellige danske aviser, annoncer og magasiner.

Til gengæld vil vi gerne anbefale hjemmesiden Identifont.com, der hjælper dig med manuelt at identificere skrifttyper.

På hjemmesiden bliver du stillet en lang række spørgsmål, om hvordan skrifttypens bogstaver ser ud, og efter en lang række spørgsmål har Identifont et bud på, hvilken skrifttype der er tale om.

Eksempelvis kunne Identifont helt korrekt fortælle, at bogstaverne på denne skribents Macbook Airs tastatur er skrevet med skrifttypen Vag Rounded.

Læs også:


Her kan du vælge og vrage mellem gratis skrifttyper

Sådan får du fede og lovlige forretnings-fotos

Seks apps til din browser der gør dig mere produktiv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.