Artikel top billede

Forbrugerblad støtter klager: Ny iPad bliver varm

Den nye iPad er hot i en mere end en forstand: Kritik tvinger Apple til at forsvare den seneste iPad.

Tirsdag kunne vi fortælle, at der på Apples officielle debatforum er mange brugere, der klager over, at deres iPad bliver varm.

De rapporter får nu opbakning fra USA's største forbrugermagasin, det anerkendte Consumer Reports, som har lavet målinger, der viser, at den nye iPad under intensiv brug bliver op til 6,6 grader celsius varmere end iPad 2.

Det fremgår af forbrugermagasinets tests, at den nye iPad kan nå en temperatur på op til 46,6 grader celsius (116 grader fahrenheit).

Udsat for spil-test

De højere temperaturer er målt under tests, hvor en iPad 2 og en ny iPad er sat til at afvikle det grafiktunge spil Infinity Blade II i 45 uafbrudte minutter, samtidig med at de er sat til opladning.

Consumer Reports har dog også lavet en tilsvarende test, hvor de to iPads ikke er sat til opladning imens. Det har dog kun begrænset indflydelse på udfaldet - her blev temperaturen på den nye iPad målt til at være på 45 grader.

Forbrugermagasinet nævner dog, at selv om varmen tydeligt kan mærkes, når iPad'en bliver holdt i hånden, er temperaturen ikke så høj, at det føles brændende eller direkte ubehageligt, når den holdes i hånden i kortere perioder.

Begge test blev udført i et lokale med en lufttemperatur på 22 grader. Apple fraråder, at iPad'en bliver brugt i omgivelser, hvor lufttemperaturen overstiger 35 grader.

Consumer Reports undersøgelse er ikke den eneste, der viser, at den nye iPad bliver varmere end de tidligere versioner. En lignende test udført af den hollandske side Tweakers.net viser samme tendens.

I Tweakers test, hvor iPad'en var udsat for knap så krævende udfordringer, blev temperaturen på den nye iPad målt til 33,6 grader celsius, mens en iPad 2 blev 28,2 grader varm.

Apple svarer på kritik

Sagen om de varme iPads ser dog ikke ud til at give Apple sved på panden.

I løbet af de første fire dage har den californiske virksomhed solgt mere end tre millioner nye iPads, og Apples svar på kritikken er også relativt kølig.

Til den amerikanske tech-blog All Things D meddeler Apples PR-medarbejder Trudy Muller, at iPad'en opererer inden for Apples temperatur-krav, og hvis kunder oplever problemer, opfordres de til at kontakte Apples skadeservice, AppleCare.

Læs også:

Her er 5 grunde til, at du ikke skal købe den nye iPad

Gadget-eksperter er vildt begejstrede over ny iPad-skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere