Artikel top billede

Steve Jobs forsøgte at få fat i Linus Torvalds

Den afdøde Apple-chef forsøgte at hyre Linus Torvalds helt tilbage i år 2000. Men han sagde nej.

I et længere interview med Wired fortæller Linux-opfinderen Linus Torvalds at han blev inviteret til at besøge Apple i Cupertino i år 2000, hvor han stadig arbejdede for chipfirmaet Transmeta. Her mødte han Steve Jobs, som forsøgte at hyre ham.

"Unix til den største kreds af brugere; det var salgsargumentet," fortæller Torvalds.

Betingelsen var at han skulle stoppe udviklingen af Linux. Torvalds sagde nej.

"Han ville have, at jeg skulle arbejde hos Apple med ting som ikke var relateret til Linux," siger Torvalds.

Han hadede desuden Mac OS's Mach-kernel. Den første version af det Unix-baserede Mac OS X kom den 24. marts 2001.

Den finske Linux-guru fortæller også, at han aldrig har mødt Bill Gates. Han bor nu sammen med sin familie i Portland, Oregon, og han får en fast løn fra Linux Foundation.

I modsætning til mange andre it-legender har han ikke tjent en stor formue på sit arbejde. Hans største belønning for Linux-arbejdet kom i 1999, hvor han modtog en aktiepakke fra Red Hat. Den fik senere en værdi på 5,5 mio. kr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere