Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Anmeldelse af Kattens Værn-kopihaj samler støv hos politiet

Trods voldsomme beskyldninger om dokumentfalsk, fusk med serviceaftaler og momssvindel har politiet efter ni måneder endnu ikke taget hul på en efterforskning mod kopiforhandleren Fourfocus.

En politianmeldelse mod den konkursramte kopiforhandler Fourfocus og selskabets direktør Tommy Dender Hansen har nu i ni måneder samlet støv hos København Vestegns Politi.

Anmeldelsen stammer fra advokatfirmaet Delacourdania, der som kurator i boet efter Fourfocus er stødt på en lang række uregelmæssigheder og tegn på svindel i selskabet.

Delacourdania peger blandt andet på, at der er dukket mistænkelige pengetransaktioner, fiktive fakturaer, mulig momssvindel og kunstigt oppustede serviceaftaler op i konkursboet.

Kreditorerne i Fourfocus står samlet til at miste mere end fem millioner kroner. Derudover er en række tidligere kunder i Fourfocus kommet i alvorligt i klemme efter at have købt eller leaset kopimaskiner af Fourfocus.

En af de ramte kunder er foreningen Kattens Værn, som i alt står til at skulle betale op mod syv millioner kroner for tre kopimaskiner - leaset gennem Fourfocus.

Læs også: Leasing-fup truer Kattens Værn

Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter lederen af afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Henning Nielsen, at man har modtaget anmeldelsen, men at der på grund af ressourcemangel endnu ikke er startet en efterforskning.

"Indtil nu har vi prioriteret andre sager højere," siger Henning Nielsen.