Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple og Google i krig om fremtidens sim-kort

Apples slås med Motorola og Nokia om fremtidens standard for sim-kort.

Der kan gå lang tid inden efterfølgeren til det klassiske sim-kort er klar. Apple, Nokia, Google-ejede Motorola og RIM kan ikke blive enige om den rigtige teknologi. Det såkaldte nano-sim kort skulle allerede have været godkendt i 2011 som standard hos European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Men det blev ikke til noget.

Ifølge The Verge har processen nu udviklet sig til en krig mellem Apple og de andre mobiltelefon-producenter. I næste uge skal der igen stemmes om standarden hos ETSI.

Det ser ud til at Apple's version vil kræve en skuffe til kortet - ligesom det allerede kendes på iPhone og iPad - mens Nokias løsning klarer sig uden skuffe og skulle byde på "betydelige tekniske fordele".

Men Apple har støtte fra mange af europæiske teleselskaber til sin standard. Apple forsøger nu at få flere stemmer hos ETSI ved at registrere seks forskellige europæiske datterselskaber som selvstændige medlemmer hos organisationen.

Det vil betyde at hvert selskab får op til 45 stemmer, og dermed kan Apple få flere stemmer end Nokia, der kontrollerer 92 stemmer hos ETSI.

Der er bekymringer om, at Apple har kontrollen over de patenter der ligger bag nano-sim-formatet, selvom standarden skal være tilgængelig under en fri licens.

Det klassiske sim-kort har eksisteret i 20 år. Nano-sim er omkring 30 procent mindre end Micro-sim-formatet, som allerede er mindre end det normale sim-kort. Med en adapter kan det også bruges i ældre telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Coronakrisen har kostet danske it-ansatte lønstigninger og efteruddannelse
Coronakrisen førte til udskudte lønforhandlinger og manglende efteruddannelse for mange ansatte i it-branchen, viser helt nye tal.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.