"Få den danske iværksætterskat væk nu"

Store og små danske iværksættere er gået på barrikaderne. Underskriftsindsamling mod iværksætterskat.

Danske iværksættere stoler ikke på politikernes løfter om at kvæle den kontroversielle iværksætterskat. Derfor er der sat en underskrifts-
indsamling og kampagne i værk.

Den finder man på We Start Denmark.

Både stiftere af det succesfulde Tradeshift og mange små lovende iværksættere har ladet sig notere som modstandere af iværksætterskatten, som de betragter som en hæmsko på den iværksætterkultur, der kan skabe nye jobs i Danmark.

Iværksætterskatten går kort forklaret ud på, at ejere med mindre end 10 procent bliver beskattet med yderligere 25 procent - måske mere (Se i faktaboksen).

Iværksætterskatten blev indført i 2010 under den sidste regering. Den nye regering lovede i sit regeringsgrundlag at fjerne den. Men det er ikke sket endnu.


Vi skræmmer folk væk
En af de iværksættere, der har skrevet sig op, er Martin Ferro-Thomsen, der var med til at stifte Issuu, der indtil videre har skabt 50 stillinger i København. Han er nu igen iværksætter med Conferize.

Han undrer sig over, at regeringen har en målsætning om at blive et af de mest innovative lande i verden, og samtidig fastholder en iværksætterskat. 

"Hvis vi ikke hjælper iværksættere og giver dem attraktive muligheder for at tage en risiko i Danmark, så mister vi et enormt potentiale, før det overhovedet når fosterstadiet," siger Martin Ferro-Thomsen, der kender til flere danske iværksættere, der decideret springer Danmark over, så snart de går på jagt efter kapital.


Lempelse er ikke nok
Den tidligere regering fik også kritik for skatten og nåede at lave en ændring.

"Vi lavede jo en markant lempelse med virkning fra 2011, så investeringer op til 18,5 millioner ikke er i risiko for at blive omfattet af skatten på porteføljeaktier. Så hvis du investerer under 18 millioner, og selv om du starter med at have 50 procent af aktierne, og virksomheden udvider og udvider, og din ejerandel ryger under 10 procent, så risikerer du stadig ikke at ryge ind i virksomheder beskatning af  porteføjle aktier," siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) til ComON.

"Det var meget vigtigt for os. For vi var med på, at nogen var bekymrede for deres investering, så det gjorde vi for at imødekomme kritikken," siger Torsten Schack Pedersen.

Men lempelsen er ikke nok, lyder det i en vurdering fra revisorer fra PWC. I deres optik vil lempelsen ikke betyde nogen markant styrkelse af danske iværksætteres mulighed for at tiltrække kapital.

"Der er så mange krav, der skal opfyldes, at virksomhederne vil se det som en alt for kompleks model, der vil føre til, at de ikke vil bruge den," siger Henrik Faust Pedersen, skattepartner i PWC til ComON.


Er den på vej væk, hr. minister?
Erhvervsminister Ole Sohns kontor oplyser til ComON, at ministerens holdning stadig er, at iværksætterskatten engang skal under lup - og måske fjernes - men at det ikke kommer til at ske lige nu.

Den er udmelding er årsagen til underskriftsindsamlingen.

"Grunden til, at vi gør det her, er jo for at holde Ole Sohn til ilden. Den tidligere regering sagde også, at de ville gøre noget ved det, og Ole Sohn har sagt, at der skal ske noget på et tidspunkt, siger Nicolaj Højer Nielsen, iværksætter med Codesealer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.