Artikel top billede

Ny sejr til de tyske pirater

I Tyskland er Piratpartiet stadig et fænomen. I det seneste delstatsvalg har partiet fået 7,4 pct. af stemmerne.

Piratpartiet i Tyskland har fået 7,4 procent af stemmerne ved det seneste delstatsvalg i Saarland. Dermed fortsætter piraterne deres succes hos de tyske vælgere, som allerede sidste år stemte piraterne ind i delstatsforsamlingen i Berlin. Her fik piraterne 8,5 pct. af stemmerne og det var nok til 14 ud af de 150 pladser i delstatens parlament.

Nu har piraterne så gjort deres indtog i landdagen i Saarland og de første analyser viser, at partiet har trukket stemmer fra alle de største partier. Men en meget stor del af stemmerne kommer også fra vælgere, som ikke normalt stemmer.

Piratpartiet i Saarland er dermed større end De Grønne, der kun fik seks procent af stemmerne, og regeringspartiet FDP er faldet helt ned til 1,2 pct. Dermed ligger de under spærregrænsen.

I flere meningsmålinger ligger piraterne til helt op til 10 procent af stemmerne på landsplan.

Piratpariet kæmper for transparens i det politiske system og mod enhver form for censur på nettet. Det har vakt genklang hos tyskerne.

Ifølge Forsa har Piratpartiet formået at tiltrække de vælgere, der er utilfredse med det eksisterende politiske system. Det er vælgere, som tidligere har brugt De Grønne som "protestparti". Nu er det piraterne, der har tiltrukket de unge vælgere med løfter om nye politiske vinde.

Partiets formand har tidligere luftet tanken om at indgå i en regeringskoalition med socialdemokraterne og partiet De Grønne. Det blev dog kritiseret skarpt af mange medlemmer. En rolle som regeringsparti passer ikke sammen med selvopfattelsen som protestparti.

I Danmark var Piratpartiet end ikke opstillet ved den seneste Folketingsvalg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere