Artikel top billede

Danmarks tele-lobby går i skyen

Ny it-strategi for Telekommunikationsindustrien: Egen server skal væk.

Forleden kunne man med et tweet fra tele-direktør Jakob Willer skaffe sig et fuldstændigt overblik over den nye it-strategi for interesseorganisationen Telekommunikations-industrien.

Han offentligjorde nemlig et foto af planen: En lap papir med håndskrevne notater, der forklarer den nye strategis nærmere detaljer.

Telekommunikations-industrien, der repræsenterer danske teleselskaber (bortset fra 3 er stort set alle selskaber medlemmer) skal fremover satse 100 procent på cloud-computing.

"Der er ingen grund til, at en forening som vores har egen server stående i kælderen og en ekstern mand til at passe den," forklarer Jakob Willer.

Telekommunikationsindustrien skal i stedet bruge en kombination af cloud-tjenester som Dropbox og Gmail, mens organisationens hjemmeside skal håndteres i Wordpress. Især sidstnævnte vil være et stort brugermæssigt fremskridt, da hjemmesiden i dag er hosted på en sådan måde, at organisationen ikke selv kan foretage ændringer af indholdet.

Tanken er, at Telekommunikationsindustriens samlede it skal gøres nemmere og billigere og klar til brug uanset om Jakob Willer og co. måtte befinde sig på kontoret, i hjemmet eller på skiferie i det sydlige Tyrol.

"Vi vil gerne være uafhængige af tid og sted," lyder det fra Telekommunikationsindustriens direktør.

Flytningen fra egen server til udelukkende at bruge tjenester i skyen kommer til at foregå i indeværende og næste måned.

Det er nemlig ikke noget uoverkommeligt stort apparat, der skal flyttes. Selvom Telekommunikationsindustriens medlemmer repræsenterer en millardsomsætning, tusindsvis af arbejdspladser og mere end 100 procent af danskerne som kunder, udgøres den samlede stab i interesseorganisationen af halvanden mand høj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere