Artikel top billede

Foto: James Cridland fra Flickr.

Spar penge når du handler online - og støt Kattens Værn

Sweetdeal og de andre tilbudstjenester får konkurrence af frivillig nonprofit-forening med velgørende dagsorden.

Hos Youme Shopping kan du gøre en god handel og sende en donation til et godt formål med samme museklik.

Shopping-portalen er et nyt koncept, der læner sig meget op af tidens store trends med crowdshopping, som Groupon gjorde verdenskendt, og som Sweetdeal og Downtown har succes med i Danmark.

Men modsat de kommercielle alternativer, så hævder Youme Shopping at være 100 procent non-profit og indtil videre baseret på frivillig arbejdskraft.

Hvis jeg nu siger, at I bare er en Groupon-klon med et velgørende twist?

"Så siger du samtidigt, at vi er et firma, der gør det her for at tjene penge. Det er vi ikke. Vi er en non-profitforening. Vi har etiske retningslinjer, vedtægter og et langsigtet mål om at blive en fond. Der er gjort utrolig meget for at sikre gennemsigtighed, og for at sikre at der ikke er nogen, der kan mele kagen på det her," siger Kasper Tikjøb Andersen, der er bestyrelsesformand i Youme Shoppping.

Helt konkret samarbejder Youme Shopping med webshops og andre, der vil sælge produkter og tjenesteydelser til foreningens medlemmer for en fordelagtig pris. Butikkerne betaler et salgsgebyr, som Youme Shopping tager 25 procent af til administration. De  resterende 75 procent bliver doneret til den velgørende forening, som kunden har valgt hos Youme Shopping. Hvis foreningens årsregnskab går i plus, skal overskuddet fordeles til de snart over 40 foreninger, der er tilmeldt.

Vi er det modsatte af Engodsag.dk

Youme Shopping blev stiftet af 16 personer sidste år. En stribe kendisser har allerede sagt ja til at promovere tjenesten.

Blandt de frivillige er også Jonathan Løw, der var med til stifte Engodsag.dk, som på lignende facon lod forbrugere donere til velgørende foreninger, når de handlede online.

Engodsag.dk gik konkurs. Blandt andet efter et mislykket udlandseventyr.

"Vi minder om Engodsag. Men vi er ikke en virksomhed, og det er en kæmpe forskel. Engodsag var sat i verden for at tjene penge til aktionærer. Det var også det, der lukkede Engodsag, fordi de fik drømme om at udvide til mange lande, og så knækkede de halsen på for hurtig vækst, som mange andre startups på det tidspunkt," siger Kasper Tikjøb Andersen.

"Vi er en forening med en demokratisk valgt bestyrelse, der beslutter hvad vi skal bruge penge på, så vi er nærmest en diametral modsætning til Engodsag."

Youme Shopping har også drømme om at ekspandere. Men ikke umiddelbart om at blive et internationalt brand.

I stedet går tankerne på at lave andre samarbejder, der kan gøre det simpelt for danskere at give penge til gode formål. For eksempel er nogle elselskaber allerede villige til at donere et mikrobeløb på for eksempel to øre for hver forbrugt kilowatt-time, hvis Youme-medlemmer skifter til pågældende elselskab.

Youme Shopping samarbejder snart med 41 forskellige foreninger lige fra Kattens Værn til Foreningen Cancerramte Børn. Der findes cirka 1200 godkendte velgørende foreninger i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.