Artikel top billede

YouSee går ikke ind for blokering af p2p-trafik

Ulf Lund: "Citatet var taget ud af sammenhæng".

TDC-selskabet YouSee er ikke fortaler for afskaffelse af netneutralitet og blokering af p2p-trafik. Det blev selskabets vicedirektør ellers citeret for at sige under en konference i sidste uge arrangeret af Rettighedsalliancen.

Under konferencen kunne man følge udmeldinger fra nogle af talerne gennem tweets fra Bitbureauets Troels Møller.

Et tweet kundgjorde; at "Ulf Lund fra Yousee vil alliere sig med rettighedsindustrien og afskaffe netneutraliteten for at blokere p2p".

ComON har spurgt YouSee-direktøren om det virkelig er hans holdning, og det svarer han nej til.

"I sidste uge lærte jeg en masse om Twitter. Det, jeg er citeret for, er taget ud af sammenhæng, og jeg kan ikke gendkende det," siger han til ComON.

Ulf Lund forklarer, at hans budskab på konferencen var, at det er en stor udfordring for filmbranchen at komme de "professionelle" filmpirater til livs uden at der gås på kompromis med netneutraliteten.

I stedet bør man satse hårdt på at skabe nogle attraktive lovlige alternativer, og her hænger nogle dele af filmbranchen stadig lidt i bremsen. Her advarede Ulf Lund om, at man kan risikerer at ende som dem, der stod på Titanic og festede før det gik galt.

"Jeg er helt klart tilhænger af netneutralitet, og jeg ønsker ikke at være politimand på nettet. Men jeg synes, det er et dilemma, at det er næsten risikofrit at være professionel pirat. Her gør neutralitetsbegrebet det svært at gribe ind," uddyber han.

Et foto fra konferencen viser et slide fra Ulf Lunds præsentation, hvor en af overskifterne slår emnet an med denne ordlyd:

"Kan vi udfordre netneutraliteten og sigte efter en ny alliance mellem rettighedshavere og internetudbydere?"

Bitbureauets Troels Møller fastholder sin udlægning af sagen;

"Jeg forstod godt på ham, at det ikke var deres officielle politik, han lagde frem. Men han sagde, det han sagde, og jeg mener, at det understreger, at netneutraliteten er stadigt mere truet i Danmark," lyder det fra Troels Møller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere